Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Yılmaz: "Şoför Esnafımız Kazanacak"

Dolmuş taksinin direksiyonuna geçerek yolcu taşıyan Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz "Ben iş adamıyım, hepiniz bana emanetsiniz. Allah nasip ederse ilk 100 gün içinde her şeyin değiştiğini göreceksiniz." dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi (BTT)'yi ziyaret etti. Yılmaz, dolmuş taksinin direksiyonuna geçerek yolcu taşıdı.

Yücel Yılmaz, şoför esnafının bir çok sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi. Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler Odası arasında imzalanan protokolle Balkart + para sisteminin hayata geçirilmesini sağlayan Yücel Yılmaz, bu kez direksiyona kendisi geçti ve BTT'den Paşaalanı Mahallesi'ne kadar yolcu taşıdı.

"ŞOFÖR ESNAFI RAHAT BİR NEFES ALACAK"
Yücel Yılmaz ,şoför esnafının hayatını kolaylaştıracak kararlarını şöyle açıkladı: 
"UKOME kararıyla ticari taksi yaş sınırı 8’den 10’a çıkarılacak. Ticari taksilerde değiştirilen SRC yönetmeliğiyle 65 yaş üstü esnaf kendi arabalarını kendileri kullanabilecek. Yücel Yılmaz yönetimindeki Büyükşehir’de S plakalılar kiraya çıkmayacak. İhtiyaç duyulması halinde ortak fiyat üzerinden anlaşılıp, satış ihalesine çıkılacak. Bunun sözünü burada veriyorum. Köy minibüsleri, Ayşebacı minibüsleri, Bandırma Ulaşım A.Ş’li kardeşlerim içiniz rahat olsun. Biz kandırıldık, aldatıldık duygusuna kapılmayın. Ben iş adamıyım, hepiniz bana emanetsiniz. Allah nasip ederse ilk 100 gün içinde her şeyin değiştiğini göreceksiniz. Siz kazanacaksınız, şehrimiz kazanacak. Toplu Taşıma Esnafı olarak 5 yıldır yaşadıklarınızın farkındayım. 8’inci madde diye tabir edilen, vatandaşlarımız ve şoför esnafımızın karşı karşıya geldiği Balkart+para sistemini hayata geçirdik."dedi. 

"ULAŞIMDA ZAMAN KAZANCINIZ ARTACAK"

Şehir içi ve şehir dışı ulaşımında daha hızlı, daha verimli, daha kolay, kısacası daha ulaşılabilir olmak için yola çıktıklarını vurgulayan Yılmaz, " Yeni çevre yolları, raylı sistem, teleferik hatları, ferry bus gibi projelerimiz ile ulaşımdaki zaman kazancını arttırmanın yanında, otogar, otopark, bisiklet yolları projelerimizle şehir içi ulaşımı kaliteli seviyelere getireceğiz. Gelişen Balıkesir'in ihtiyaçları olarak gördüğümüz ulaşım, kamusal alan ve kentsel yaşam alanları konusunda ortaya koyacağımız projeler ile Balıkesir'in yaşam kalitesini yukarılara taşıyacağız. Ulaşılabilir, nefes alan, sosyal bir şehir durumuna gelecek olan Balıkesir, insanımızın bu şehirde yaşamaktan keyif almasını sağlayacaktır" dedi. 

"ŞEHİR MERKEZİ ULAŞIM YÜKÜ AZALACAK"

Merkez Karesi ve Altıeylül 'ün bir bütünün iki parçası olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Şehirde oluşan her durum hangi bölgede olursa olsun şehir merkezinin tümünü etkilemektedir. Özellikle şehir içi ulaşım konusundaki sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bu çerçevede 3 tane yeni yol projemiz var: 1-Balıkesir Kuzey Çevre Yolu, 2-Balıkesir Batı Çevre Yolu, 3- Bandırma - Çanakkale Yolu Flyover Projesi. İşte bu projelerimiz şehir merkezinin ulaşım yükü azaltılacak" dedi. 

"BİSİKLET YOLLARI ÖRECEĞİZ"

Ulaşım sisteminin rahat bir nefes alırken kenti yaya ve bisiklet yolları ile öreceklerini açıklayan Yılmaz, "Oluşturduğumuz yaya ve bisiklet yolu ağı ile gündelik yaşam yolculukları, şehir merkezine ulaşım veya spor amaçlı kullanım imkanları sunarak halkımızı şehrin açık alanlarına çekeceğiz. Engelsiz erişim standartlarına %100 uyumlu olarak oluşturacağımız yaya hattı projemiz ile kentin önemli bölgelerini birbirine bağlayan özelleşmiş bir yolu engeli olan vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız" dedi. 

"İSTASYON MEYDANI BALIKESİR'İN YENİ MEYDANI OLACAK"

İlk etapta kentimizin ana yaya hattını ve yeni kent meydanını hayata geçireceklerini açıklayan Yılmaz, "Zağnospaşa Meydanı'nı, Milli Kuvvetler Prestij Caddesi projemiz ile İstasyon Meydanına bağlıyoruz. Trafikten arındıracağımız İstasyon Meydanı Balıkesir'in yeni meydanı olacak ve kentin simgelerinden biri haline gelecek. İstasyon alanının işlevsel dönüşümü gerçekleştirilerek yaya yolu çalışmalarımız kentin rekreasyon alanı Çayderesi'ne kadar geliştirilecektir. Bir yandan şuan çalışmaları devam eden Çayderesi Rekreasyon Alanı Projesi'nin hızla tamamlanmasını sağlarken diğer yandan da bu bölgemizi teleferikle Çamlık Tepesine bağlamanın çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Teleferik ile ulaştığımız Çamlık Tepesinde bizi Ülkü Yolu Projemiz ve Bilim Merkezimiz karşılayacak. Bir yandan şuan çalışmaları devam eden çay deresi ve çamlık projelerini hızla tamamlayacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Taksi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.