Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

"Yolsuzluk Yapan, Kanuna Aykırı Davranan Her Kim Varsa Gözünün Yaşına Bakmayız"

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, bu belediye başkanıdır X’tir, Y’dir, Z’dir, bizim yetkimiz dahilinde biz gözünün yaşına bakmayız” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Meclis Genel Kurulu’nda müftülere nikah kıyma yetkisini de içeren Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde konuştu.

İçişleri Bakanı, müftülere nikah kıyma yetkisini veren düzenlemeye ilişkin şöyle dedi:

“Her vatandaşımız kanuni şartlara uymak kaydıyla resmi nikahını dilediği evlendirme memurluğunda kıydırma hak ve yetkisine sahiptir. Bu tercih tamamen vatandaşlarımıza aittir. Ancak hangi memurla yapılırsa yapılsın kıyılan nikah aynıdır ve resmi nikahtır. Yapılacak evlenmeler hiçbir farklılık göstermeyecektir yani il veya ilçe müftüsü nikah kıyarken belediyenin nikah memurunun giydiği cübbeyi giyecek ve keza ibadethanelerde kanunumuzun ve yönetmeliklerimizin öngördüğü şekilde de resmi nikah kıyılamayacaktır. Nikahın şekli değişmiyor. Nikah merasiminin mekanı değişmiyor. Dini nikah ile ilgili herhangi bir düzenleme yapılmıyor. Sadece hali hazırda nikah kıyma yetkisi tanımlanmış devlet memurlarına il ve ilçe müftülüklerinin de ilave edilmesinin önü açılmış oluyor.”

Milletvekillerinin belediye başkanları konusundaki sözlerine de İçişleri Bakanı, “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun kanuna aykırı davranan her kim varsa, bu belediye başkanıdır X’tir, Y’dir, Z’dir, bizim yetkimiz dahilinde biz gözünün yaşına bakmayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.