Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

YSK Başkanı Güven'den Son Dakika Açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Seçimin bitmesinden sonra ilçe ve il seçim kurullarına itiraz süreci, dolayısıyla Yüksek Seçim Kuruluna da itiraz süresi başladı. Bu süreç tüm Türkiye genelinde devam ediyor." dedi. 

İlçe seçim kulullarımızda itiraz edilmeyen yerlerde mazbatalar veriliyor veya verilme aşaması içinde diyen Başkan Güven, "İle itiraz gelirsede İl seçim kurulunda biterse il seçim kurullarımız bu şakilde mazbataları verecek. Dolayısıyla bugüne kadar sizlere açıkladığım rakamı tüm siyasi partilerlede paylaşıyorum. Bunlar geçici sonuçlardır. Biz mazbataları vermek için bu yasal itiraz sürecinin sonucunu bekliyoruz. İstanbul'da da aynı süreç işledi. İstanbul'da akşam bize gelen dosyaya göre 8 ilçe seçim kuruluna yapılan itiraz üzerine bu ilçe seçim kurullarımız yeniden sayma kararı almışlar. Bazı ilçe seçim kurullarımız sayım işlemini uygulamaya başlamıştır. İlçe seçim kurulu kararı gereği tekrar sayım işlemi devam ederken il seçim kuruluna itiraz edilmiştir. İstanbul İl seçim kurulu, ilçe seçim kurulu kararına karşı  itiraz hakkı bulunduğunu bu süreecin beklenmesi gerektiğini belirterek tedbir kararı ile tekrar sayım işlemini durdurmuştur.

Yüksek Seçim Kurulumuza İstanbul seçim kurulu kararına itiraz edilmesi üzerine krulumuz taplanarak İstanbul İl seçim kurulu kararını 298 sayılı yasanın 118. maddesi gereğince ilçe seçim kurulu için yeniden sayım kararı ile sayma başlanılmış ise sayımın sonuçlandırılması gerektiğine ve yapılan sonucun geçerli olması gerektiğine karar verilmiştir." dedi. 

Sadece geçersiz oylarmı geri sayılacak sorusunu yanıtlayan Başkan Güven, "Çoğunlukla öyle, geçersiz oyların sayılmasına karar vermişler." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.