YSK Başkanı Güven: Seçim İçin Hazırlıklarımız Tamam

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam, bundan sonraki aşamada genelgeler ve seçim takviminin hazırlanması ve yurtdışındaki yapılanma işlemleri olacak” dedi.

Güven, YSK’nın önünde basın mensuplarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran Pazar günü yapılacağı duyurulan erken seçim kararına ilişkin açıklama yaptı. “Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılması konusunda anlaşılmış gibi duruluyor” diyen Güven, YSK’nın TBMM’den milletvekili seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili yasanın çıkmasını beklediğini dile getirdi.

“YSK OLARAK BİR SEÇİM BİTTİĞİNDE BİR SONRAKİ SEÇİMİN HAZIRLIKLARINI YAPARIZ”

Meclisten yasanın çıktığı takdirde anayasa gereğince cumhurbaşkanı seçimi ile beraber iki seçimi birlikte yapacaklarını ifade eden Güven, “YSK olarak bir seçim bittiğinde bir sonraki seçimin hazırlıklarını yaparız. En az iki seçim için hazır malzemelerimiz olur. Yapılanmamızı tamamlarız” diye konuştu. “Bu seçim için her türlü hazırlığımız tamam, bundan sonraki aşamada genelgeler ve seçim takviminin hazırlanması ve yurtdışındaki yapılanma işlemleri olacak” diyen YSK Başkanı Güven, bugün itibariyle seçim takvimi hazırlıklarının başladığını söyledi. Güven, “Bir iki gün içerisinde bunu tamamlayacağız. TBMM’de yasanın çıkıp yayınlanmasını bekleyeceğiz. Ondan sonra da süreci işleteceğiz. Sürecin işletilmesi konusunda YSK açısından herhangi bir süre sıkıntısı yoktur. Daha önceki seçimlerde de 56 günde seçim yaptık. Bu seçimde de aynı şekilde seçimleri yapacağız. Meclisten çıkması halinde yapılacak seçimlerin ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“SEÇİM TAKVİMİNİ BUGÜN İTİBARİYLE BÜYÜK ORANDA HAZIRLADIK”

Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususunun Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. Maddesinde belirtildiğini kaydeden YSK Başkanı Güven, bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği hususunu incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kayıtları isteyeceklerini ifade etti. YSK olarak hangi partilerin seçime katılması hakkına sahip olduğunu yapılan inceleme sonrası açıklayacaklarını dile getiren Güven, “Meclis’te seçimlerin yenilenmesi kararı alınırsa ve yayınlanırsa ondan sonraki kısa bir süre içerisinde incelemeleri yapıp kamuoyuna duyururuz. Şu an itibariyle benim bilmem de mümkün değil. Seçim takvimini bugün itibariyle büyük oranda hazırladık ama çıktıktan sonra hemen yayınlayacağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.