Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

“Zahirde Bizi Yıkmaktan Söz Ediyorlar, Aslında Türkiye’nin Tüm Kazanımlarını Yıkmanın Peşindeler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haymana mitinginde yaptığı konuşmada, “Eksiğimiz elbette vardır, ihanetimiz asla olmamıştır. Biz 31 Mart’ta 81 vilayetimizin tamamında projelerimizle, yatırımlarımızla, yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla milletimize hizmet için meydanlardayız Cumhur İttifakı’nı bunun için kurduk. Bizim karşımızı da bir ittifakla çıktılar, bu ittifaka yatırım, proje, hizmet ittifakı desek kesinlikle böyle bir şey yok, yaptıkları bir şey zaten hiç yok. Tek bir vaatleri var o da yıkmak. Zahirde bizi yıkmaktan söz ediyorlar, ama aslında Türkiye’nin tüm kazanımlarını yıkmanın peşindeler” dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Ankara’nın Haymana ilçesindeki mitingine katıldı. Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Haymana’nın 24 Haziran seçimlerinden şahsına yüzde 70 gibi yüksek bir oranda destek verdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Haymanalılara şükranlarını sundu.

Haymana’ya bugüne kadar hiçbir cumhurbaşkanının gelmediğini duyunca “Ankara’da oturup da Haymana’ya gitmemek olur mu?” dediğini ve Haymana’ya geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’ye ve Haymana Belediye Başkan adayı Özdemir Turgut’a vatandaşlardan destek istedi.

“ANKARA ADIM-ADIM HAYMANA’YA DOĞRU YAKLAŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haymana’nın gönül belediyeciliğini sahipleneceğine olan inancını dile getirerek, “Ankara adım-adım Haymana’ya doğru geliyor, öyle mi? Haymana’yı bizim buna hazırlamamız lazım. Altyapısıyla, üstyapısıyla her alanda önemli yatırımlara ihtiyacı var. Bunu öyle ilçe belediyesi falan, böyle birisi yapamaz. Bunu beş dönem Kayseri’ye Belediye Başkanlığı yapmış olan, daha sonra da benim yanımda Çevre Şehircilik Bakanlığını yapmış Özhaseki’yle yaparız. Evet, burada Özdemir kardeşim, Büyükşehirde evvel Allah Mehmet Özhaseki ve Cumhurbaşkanlığında da bu hizmetkârınız beraber bunu yapacağız” dedi.

Haymana’ya yapılan yatırımları dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde Haymana’ya içinde konferans ve spor salonu, kütüphane, engelliler lokali, çocuk kulübü, yaşlılar lokali, BELMEK, hanımlar lokali, gençlik merkezi gibi hizmet birimlerinin olacağı bir aile yaşam merkezi yapacakları müjdesini verdi.

İlçeyi daha yeşil bir hâle getirmek için Hasanağa Deresi Rekreasyon Projesi’ni hayata geçireceklerini, Haymana Şehitler Meydanı, Ömer Özkan Parkı ve İtfaiye İstasyonu’nu hizmete sunacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin kendilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla içinde kütüphane, sergi salonu, kongre merkezi gibi birimlerin olacağı bir kültür merkezini de ilçeye kazandıracaklarını bildirdi.

“HAYMANA’NIN TERMAL KAYNAKLARINI BİYOENERJİ TESİSİNDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haymana’nın termal kaynaklarını biyoenerji tesisinde değerlendireceklerini, ilçedeki okullara ve mahallelere mini futbol ve voleybol sahaları yapacaklarını anlattı.

Hayvan yardımları, tarım danışmanlığı ve tarım hayvancılığını destekleyici projeleri yürürlüğe koyacaklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçükbaş damızlıklar için hayvan başına yapılan 25 lira destek ödemesine ilave olarak önümüzdeki yıldan itibaren damızlık olarak sürüye katılan her bir hayvan için 100 lira destek vereceklerini kaydetti.

Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları yakından bildiklerini, tohum, gübre, ilaç, mazot fiyatlarındaki artışın çiftçileri bunalttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ekonomisine yönelik saldırıların kur-faiz-enflasyon şer üçgeninde yol açtığı sarsıntı, çiftçilerimizin girdi fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Her kim çıkıp bu girdilerin fiyatlarını hemen düşüreceğim diyorsa, emin olun yalan söylüyor” diye konuştu.

Seçimden sonra ekonominin saldırılara karşı daha güçlü hâle getirecek yapısal reformları süratle gerçekleştireceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomisinin sorumlusunun kendisi olduğunu belirterek, bu konuda gerekli tüm tedbirleri alacaklarını bildirdi.

“İSTİHDAMA DESTEK VERECEK BİR EKONOMİK YAPININ İNŞASI İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedeflerimiz doğrultusunda yatırıma, üretime, büyümeye, istihdama destek verecek bir ekonomik yapının inşası için çok önemli adımlar atacağız, işte o zaman çiftçilerimizin girdi maliyetleri de düşecek ve tarlanın bereketi de artacak. Sizlere afaki, ucu açık, belirsiz bir gelecekten söz etmiyorum, seçimlerden sonraki birkaç ay içinde tüm bu adımları inşallah atmış, hasılasını da toplamış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar millete ne vaat ettilerse onu gerçekleştirmenin gayreti içinde olduklarını, sevgisinin de öfkesinin de ülkeye hizmetleri getirme çabasından kaynaklandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eksiğimiz elbette vardır, ihanetimiz asla olmamıştır. Biz 31 Mart’ta 81 vilayetimizin tamamında projelerimizle, yatırımlarımızla, yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla milletimize hizmet için meydanlardayız Cumhur İttifakı’nı bunun için kurduk. Bizim karşımızı da bir ittifakla çıktılar, bu ittifaka yatırım, proje, hizmet ittifakı desek kesinlikle böyle bir şey yok, yaptıkları bir şey zaten hiç yok. Tek bir vaatleri var o da yıkmak. Zahirde bizi yıkmaktan söz ediyorlar, ama aslında Türkiye’nin tüm kazanımlarını yıkmanın peşindeler” şeklinde konuştu.

AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı’nda bir araya geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan pazar günü sandığa giderek, iradelerine sahip çıkmalarını, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adaylarına destek olmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.