Öne Çıkanlar Afrin Hakkari gündem özeti çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

51 ülkenin sağlık personelleri İstanbul'a geliyor

ANKARA (ANKA) -Uluslararası arenada adından söz ettiren Türk sağlık sektörü, dünyanın dört bir yanından gelecek sağlık profesyonellerini İstanbul Health Expo’da ağırlayacak.

Sektörel Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Tokatlı, “Sağlık ve Dışişleri Bakanlıkları, aralarında bakan, müsteşar ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 51 ülkenin sağlık sektörü temsilcilerini, İstanbul Health Expo Fuarı’na getirecek” dedi.

İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Irak, Katar, İran, İspanya, İtalya, İsviçre, Cezayir, Tunus, Mısır, Etipyopya, Fas’ın da bulunduğu ülkelerin temsilcileri fuara çıkarma yapması bekleniyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) Başkanı Opt. Dr. Orhan Koç, Health Expo Fuarı kapsamında sektöre ve Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunacağını kongre ve kurslar düzenleneceğini ifade etti. Koç, “Gençlerimizin yaklaşık 3 bin Euro ödeyerek, Hollanda, Almanya gibi ülkelere giderek aldıkları kursları, dernek olarak CNR Holding’in sponsorluğunda ücretsiz olarak almalarını sağlayacağız” dedi.

Medikal ve sağlık sektöründeki yeni teknolojilere ve uygulamalara ev sahipliği yapacak İstanbul Health Expo 3. Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri, Uluslararası Sağlık Kongreleri ve Sempozyumları CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek.  CNR Holding tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) organizasyonu ile 21-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesinde sektörün ve İstanbul Health Expo’nun değerlendirildiği bilgilendirme toplantısı yapıldı.

-ÜÇ BİN EURO’YA YAPILAN KURSLAR CNR’DE ÜCRETSİZ OLACAK-

İstanbul Health Expo Fuar kapsamında düzenlenecek kongre ve kurslarla ilgili bilgi veren Orhan Koç, “Amerika’dan, Avrupa’dan getireceğimiz sektör profesyonellerinin vereceğe kurslara ilgi büyük. Şimdiden bütün kayıtlarımız doldu” dedi. Kursların kronik yara, enfeksiyon, iyileşmeyen yaralar, kanser hastaları gibi yatağa bağımlı hastaların yüklerini almak ve onları sosyal hayata kazandırmak amacıyla düzenleneceğini aktaran Koç, “Bu konularda bilgi sahibi olup kendini yetiştirmek isteyenler Almanya, Hollanda gibi ülkelere gidiyor ve bu kurslar için 3 bin Euro’ya yakın paralar ödüyorlar. Fuar kapsamında vereceğimiz kurslar, konularında uzman yerli ve yabancı sektör profesyonelleri tarafından ve ücretsiz olarak verilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Koç, Almanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkelerin, yatalak hastaların evde bakım konusuna önemli oranda kaynaklar ayırdığına dikkat çekerek, Türkiye’nin bu konuda doğru planlama yaparak bu konulara eğilmesi gerektiğini söyledi.

-“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MOBBİNG ÇOK OLUYOR”-

SADEFE Başkan Yardımcısı Mine Tuncel de fuar kapsamında acil ultrason, mobbing, gibi hayati önem taşıyan pek çok konularda da kurslar verileceğine belirterek, sağlık sektöründe mobbing konusuna şunları söyledi:

“Sağlık çalışanlarına mobbing bizim alanda çok oluyor. Kurslarımızda bu konuya özel olarak eğileceğiz. Kavram ülkemizde yeni olduğu için istatistik veremiyoruz. Bundan sonra sektörümüzde bunu ölçmeye çalışacağız. Sektörümüzde bu konuyla ilgili bir danışma merkezi de kurmak istiyoruz.”

-ÜÇ BİN 500 SEKTÖR PROFESYONELİ VE BİN 500 KURSİYER AĞIRLANACAK-

CNR Holding şirketlerinden Sektörel Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Tokatlı ise Türkiye’nin son 10 yıldır, uluslararası arenada medikal ve sağlıkta adından söz edilir hale geldiğini aktararak, şöyle konuştu:

“Türkiye’de sağlıkta reform sayılacak gelişmeler yaşadık. İstanbul Health Expo’da sektörde yaşanan bu reformların sergileneceği önemli bir platform olacak. Sağlık ve Dışişleri Bakanlıkları, fuarımıza aralarında bakan, müsteşar ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Irak, Katar, İran, İspanya, İtalya, İsviçre, Cezayir, Tunus, Mısır, Etipyopya, Fas gibi 51 ülkenin sağlık sektörü temsilcilerini getirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.”

Fuar kapsamında düzenlenecek sempozyum ve kursların sektörü bütünleştireceğini aktaran Tokatlı, “İstanbul Health Expo’ya 3 bin 500 civarında üst ve orta düzey yönetici ile bin 500 civarında son kullanıcı niteliğindeki kursiyeri ağırlayacağız ” dedi.

Medikal cihazı sektöründe yapılan ihracatın katma değerini yükselterek, sektör rekabetini artırma hedefiyle de CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek İstanbul Health Expo’da ameliyathane cihazlarından tek kullanımlık ürünlere hastane mobilyalarına, fizik tedavi, rehabilitasyon cihazlarına kadar pek çok ürün çeşidi sergilenecek. Sektör profesyonellerinin ağırlanacağı fuarda aynı zamanda ‘’Demo Hastane’’ kurularak,  hızla gelişen sağlık sektöründeki hizmet ve teknolojinin geldiği son nokta da gözler önüne serilecek. (ANKA)

(HND/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.