Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Anne Sütü Kadar Değerli: Yumurta

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturduğu “İyi Yaşa” platformunda sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme konularında önerilerde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, yumurtanın birçok açıdan faydalı olduğunu belirterek ‘anne sütü kadar değerli olduğunun’ altını çizdi.

'İyi Yaşa” platformunda önerilerde bulunan Şeber, kahvaltıların, yemeklerin, çorbaların, böreklerin yani neredeyse yenilen her yemeğin içerisinde yer alan yumurtanın, anne sütü kadar değerli bir besin kaynağı olduğunu belirten Şeber, sözlerine şöyle devam etti:

“Yumurta beyazı yüzde 100 protein yapısındadır. Özellikle kas yapmak isteyen sporcular için veya kas kaybı olan hastalıklarda yumurta beyazı tüketimi çok önemlidir. Ayrıca yumurtada bulunan bu proteinler kaliteli yapıdadır, yani vücudumuzda hızlıca ve kayba uğramadan kullanılırlar.”

Yumurta Sarısı Demir ve Protein Kaynağı

Yumurtanın sarısının demir minerali içerdiğini ancak, vücudun bu demiri kullanabilmesi için C vitaminine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Diyetisyen ve Yaşam Koçu Şeber, “O nedenle yumurtanın taze sebzeler ile veya taze sıkılmış meyve suları ile tüketilmesi son derece yararlıdır” dedi.

“Biyotin, Saçlar ve Beyin İçin Vazgeçilmez”

Biyotinin, saç ve tırnak sağlığı ve beyin gelişiminde  vitamin kaynağının yumurta olduğunu söyleyen Gizem Şeber, “Beyazı iyi pişmemiş yumurtalarda, avidin isimli madde biyotinin vücutta kullanılmasını engeller. Bu nedenle yumurtanın beyazının iyice pişmiş olmasına dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Haşlanmış Yumurtada Gri Halka: Yumurta Yararsız

Çok haşlanmış yumurtalarda oluşan gri halka artık bu yumurtadan sadece protein alınabileceğinin vitamin ve minerallerin büyük kısmını kullanılamayacağının göstergesi olduğuna işaret eden Şeber,  Bu yumurtalarda özellikle demir minerali kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Sadece 70 Kalori

Şeber, “Bir yumurta ortalama 70 kaloridir. Düşük kalorisine rağmen içerdiği kaliteli protein sayesinde uzun süre tok tutar” şeklinde konuştu.

Avokado İle Yumurtadan Maksimum Fayda

Avokadonun kendisi ile aynı anda tüketilen besinleri vücutta daha iyi kullanılmasına olanak sağladığına dikkat çeken Diyetisyen ve Yaşam Koçu Şeber, “Yumurta gibi kıymetli bir besinden maksimum fayda sağlamak için avokado ile birlikte tüketmeyi deneyebilirsiniz” İfadelerini kullandı.
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.