Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Annelere Kolaylık Sağlayacak Cerrahi Metod, Uygulamada

Medicana International Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Önder Sürgit, bebeğini sezaryenle dünyaya getiren annelerin, gebelikte yaygın olan safra kesesi taşı ve göbek fıtığı ameliyatlarını, doğumun hemen ardından sezaryen kesisinden gerçekleştirebildiklerini kaydetti. Doç. Dr. Sürgit'in tıp literatürüne giren bu iki yöntemiyle anneler daha çabuk iyileşecek ve bebeklerini kolayca emzirebilecek.



En büyük katkı, anne-bebek ilişkisine...
Gebelerde karın içi basıncın artması ve hormonal değişikliklerin yaygın olarak safra kesesi taşı ve göbek fıtığı oluşumuna neden olabildiğini belirten Doç. Dr. Önder Sürgit, doğumun ardından yapılması tercih edilen bu operasyonların bebeğini henüz dünyaya getirmiş anneler için sıkıntı kaynağı olduğunu aktardı. Dr. Sürgit, "Annenin yeniden ameliyat stresi yaşamaması ve ilaç almaması için bu operasyonlar doğumun hemen ardından gerçekleştiriliyor. Eski yöntemde bu ameliyatlarda, sezaryen kesisinin kapatılmasının ardından 4 yeni delik açılıyordu. Kesi fazla olduğu için zorluğu da komplikasyon riski de daha fazlaydı ve hastanın hastanede kalma süresi uzuyordu. Anne, bebeğini kucağına alamıyor, anne-bebek ilişkisi bozuluyor, emzirme sorunu yaşanıyordu" diye konuştu. Yeni yöntemle bu sıkıntıların geride kaldığını ifade eden Sürgit, "Bu yeni metotların en önemli katkısı anne-bebek ilişkisinde sağlanıyor" müjdesi verdi.

Fıtığın tekrarlama riski azalıyor
Dr. Önder Sürgit ayrıca, operasyon sezaryen kesisinden uygulandığında fıtığın olduğu bölgeye daha büyük bir yama uygulayabildiklerini de gördüklerini aktarırken, bu büyüklüğün fıtığın tekrarlama ihtimalini de en aza indiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.