Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş almanya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp ukrayna ankara abd Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Aşırı Stres Diş kaybına Neden Oluyor Mu?

Protez ve Implantoloji Uzmanı Diş Hekimi İlker Arslan,’ Günümüzde Diş Hekimliğine karşı hissedilen stres, diş kaybına ve tedavi sürecinin uzamasına neden oluyor.’ dedi.

Psikolojik savaş içinde olmak, günümüz koşullarında hepimiz için oldukça büyük bir mücadele. Gün içinde yasadığımız problemler, koşturmaca ve mental olarak hissettiğimiz panik duygusu stresin önlenemez bekçileri olduğunu kaydeten Diş Hekimi Arslan, gün içerisinde yaşanılan stersin, yaşam içindeki mücadelenin gün bitiminde özelliklede uyku halinde ,diş sıkma ve gıcırdatmanın sabah kalktığında hissedilen boyun ağrısının farkında olmadan yapılan bu reflekslerle ilişkili olduğunu dile getirdi.

Diş Sıkma Sonucunda Neler Yaşanır?
Diş sıkmanın sonucunda, dişlerde çatlaklar, kırılmalar ve diş etine yakın kısımlarında aşınmalar meydana geldiğinin altını çizen Arslan,Diş minesindeki aşınma, dişi koruyamamakla başlayan adım, dişkaybı ile sonuçlanmakta. Vücudumuzdaki dişeksikliğininoluşmasıyasadığımız stresi bu ölçüde katlamakta. Bunun yani sıradaoluşan estetik kaygısımutsuzluğun en büyük tetikleyicisi olmakta. Dişhekimliği ve estetik konusu da bu durumda devreye girmekte “ifadesini kullandı.

“Diş Gıcırdatma, Diş Sıkma Problemlerin Başında”

Arslan, kendilerine diş kaybı rahatsızlığıyla gelen hastaların birçoğunda diş sıkma, diş gıcırdatma problemlerin başında geldiğini vurgulayarak buna yönelik uyguladığı yöntemi şu şekilde ifade etti:
Bunu önleyebilmek adınadişplakları veya botoksişlemleriyapmaktayız. Hazırlanandişplakları, diş üzerindeki başlangıcı önleyeceği için, refleks olarak kişinindişinisıkmasını engeller. Yapılanbotoksişlemi de çiğnemekaslarınauygulandığından stresi yok etmeye yönelik bir çalışmadır.”
 
Bunların yanısıra Diş Hekimine karşı kişinin hissettiği stresin, kaybın ve tedavi sürecinin uzamasına neden olduğunu dile getiren Arslan, psikolojik olarak hissedilen, Diş Hekimi korkusunun gelecekte oluşabilecek birçok sağlıksorunlarının da tetikleyicisi olabileceğine işaret etti. Arslan korkunun yenilmesine ilişkin,“Günümüzkoşullarındaartık, açıdan ve korkudan uzak olabileceğiniz pek çok yeni yöntemler oluşmaktadır. Profesyonel olarak yapılan birçok çalışma neticesinde, hastalarımızınartık Diş Hekimi korkusunu yendiklerini ve kendisiyle daha barışık bir birey haline geldiğini görmekteyizdedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.