Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Bağımsız Bilim Kurulu Toplandı

5GVirus-Platformu girişimleri ile kurulan Bağımsız Bilim Kurulu  ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere Antalya’da toplandı.

Yapılan hazırlıklar sonrası 06-07.11.2010 tarihlerinde iki gün süren toplantı neticesinde aşağıdaki açıklamanın kamuoyu ile paylaşması uygun görülmüştür.  

Öncelikli olarak hukuki alanda; Teknolojiyi getiren, teknolojinin zararsızlığını da ortaya koymak zorundadır.

İspat yükü hiçbir şekilde tersine döndürülüp zarar tehlike/korkusu taşıyan kişilere ait kabul edilemez. Çünkü değişimi yapacak olan taraf, mevcudu değiştiren olarak bu değişikliğin tüm sonuçlarını net bir şekilde ortaya koymak zorundadır. Başka bir anlatımla asıl olan korku yaşayanların zararı ispat yükümlülüğü değil, mevcudu değiştirenin zararsızlığı ortaya koyma ve bunu da kamuoyu ile paylaşma mecburiyeti altında olmasıdır.

Yeryüzünde yapılan her bilimsel ve teknolojik çalışma ve bunun sonucu ortaya çıkan gelişmelerin tek amacı insana hizmet olmalıdır.

Tıbbi olarak; SARS Co-V2 dünya genelinde pandeminin etkeni olan bir RNA virüsüdür.  Ancak pandemiden ölen insanların ölüm nedenlerini araştırdığımızda, etken virüsün insanlarda yol açtığı ve ölüme neden olabildiği bilinen en önemli sonuç olan bronko-pnömoni veya pnömoniye (zatürre) bağlı solunum yetmezliği dışında, virüs ile açıklanamayacak kalp krizleri başta olmak üzere birçok tıbbi nedenler ile ölümlerin görüldüğü de bilinmektedir.

DSÖ’nün 12 Mart 2020 yılında pandemi ilan etmesi ile birlikte KOVİD’e bağlanan ölümlerin, elektromanyetik radyasyon ve 5G ile birlikte yüksek frekanslı milimetrik dalgalara maruz kalmanın insanlardaki kümülatif olumsuz etkilerinin sonuçları ile ilgili olup olmadığı da araştırılması gereken bir konudur.

Bağımsız Bilim Kurulu’nda görev yapacak olan bilim insanları, elektromanyetik radyasyon ve 5G ile birlikte ve yüksek frekanslı milimetrik dalgalara uzun süreli maruziyetin, insan bağışıklık sistemi (immün sistem) üzerine baskılayıcı etkilerinin, KOVİD’e karşı bağışıklık yanıtındaki yetersizliklerinin, KOVID’e bağlı ölümlere zemin hazırlayarak, ölüm oranlarının artışı ile ilgilerinin olup olmadığı da araştıracaktır.

Pandemi ile dünya insanlığının dikkatlerinin “5G teknolojileri ile birlikte elektromanyetik radyasyon ve yüksek frekanslı milimetrik dalgaların insan sağlığı üzerinde bu güne kadar doğurduğu belirlenmiş olan olumsuz etkileri ve sonuçlarından uzaklaştırılarak tamamen pandemiye odaklanması mı” istenilmektedir!..

Onun için Bağımsız Bilim Kurulu’nda; 5G’nin yeryüzündeki hayat şartları, iklim, ekolojik denge, yaşayan bütün canlılar, ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin, alanında uzman bilim insanları tarafından yürütülecek çeşitli bilimsel çalışmalar ile araştırılması da kararlaştırılmıştır.

Bu bağlamda; başta aşağıdaki konu başlıkları olmak üzere bir çok konuda araştırmalar yapılarak elektromanyetik radyasyon ve 5G ile birlikte ve yüksek frekanslı milimetrik dalgaların insan sağlığı üzerindeki olumsuz sonuçlarının ilgili alanlardaki uluslararası/ulusal kongre, sempozyum ve toplantılarda sözlü tebliğ olarak sunulması, uluslar arası/ulusal dergilerde araştırma makalesi / derleme yazısı olarak yayımlanması sureti ile dünya bilim insanlarının bu gerçeklere dikkatlerinin çekilmesi amaçlanmaktadır.

İlgili araştırmalardan elde edilen sonuçların çeşitli basın yayın organları ve sosyal platformlar aracılığı ile de ayrıca dünya ve ülkemiz insanları ile yeryüzünde yaşayan bütün insanlık ile paylaşılması kararlaştırılmıştır:

Özellikle 5G teknolojileri ile elektromanyetik alanda ortaya çıkacak, önceki 3G, 4g’den çok daha hızlı milimetrik dalgalar ile etkili olacak olan radyasyonun;

  1. İnsan bağışıklık sistemi üzerine olumsuz etkileri.
  2. İnsan kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki olumsuz etkileri.
  3. İnsan beyni ve beyin hücreleri ve fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkileri.
  4. İnsan periferik sinir sistemi üzerindeki olumsuz etkileri.
  5. İnsan (erişkin) ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri.
  6. İnsan (çocuk) ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri.
  7. İnsanlarda görülen çeşitli kanserlerin meydana gelme mekanizmaları ile olan ilişkileri.
  8. İnsan mikrobiyotası üzerine olan olumsuz etkileri.
  9. Otizm etiyolojisi ile olan ilişkileri.
  10. Çeşitli insan hücre serileri üzerine olumsuz etkileri (hücre kültürü çalışmaları)
  11. İnsanların sosyal yaşantıları üzerine olan olumsuz etkileri.
  12. Doğal yaşam ve hayvanlar üzerinde ki etkileri.

Öncelikli olarak  üzerinde bilimsel çalışmayı zorunlu kılan alanlar olarak tespit edilmiştir.

Bağımsız Bilim Kurulu tarafından aşağıdaki bilim dallarından, alanında uzman bilim insanları ve akademisyenlerin kurula üye olarak katılımları veya tarafsız görüşlerini sunmaları sureti ile destek olmalarının sağlanması kararlaştırılmıştır. Böylece konunun çoklu disiplinlerin katılımları ve bütüncül bakış açıları ile sağlam kanıtlara dayalı olarak güçlü bir şekilde ortaya konulması ve gerçeklerin bütün yönlerinin tüm insanlığa ikna edici bir şekilde anlatılması ve görüşlerine sunulması amaçlanmaktadır.

  1. Tıbbi Mikrobiyoloji
  2. Tıbbi İmmünoloji
  3. Tıbbi Genetik
  4. Tıbbi Histoloji
  5. Radyasyon Onkolojisi
  6. Tıbbi Onkoloji
  7. Kardiyoloji
  8. Beyin Bilimi Fizyolojisi
  9. Erişkin Psikiyatri
  10. Çocuk Psikiyatri
  11. Çevre Bilimleri
  12. Biyoloji
  13. Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  14. İslam Hukuku
  15. Halk Sağlığı
  16. Psikoloji
  17. Sosyoloji

Bağımsız Bilim Kurulu’nun başkanlığının Prof. Dr. Recep KEŞLİ, sözcülüğünün ise Dr. Ömer ÇELEN tarafından yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ADINIZ 3 yıl önce

06-07.11.2010 TARİH HATALI

Avatar
Selma 3 yıl önce

Bende dsö nün kararlarına güvenmiyorum ve bağımsız kurulu destekliyorum