Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri

Bağımsız Sağlık-Sen: 60 Bin Ebe Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Türkiye’de görev yapan 60 bin ebenin sorunlarına çözüm istediklerini belirterek, “Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli. Vekil ebe-hemşire, sözleşmeli, taşeron gibi sistemlerle ebeleri sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakan ve haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmeli ve tamamına kadro verilmeli” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Bayraktar, Türkiye’de görev yapan 60 bin ebenin 52 bine yakınının Sağlık Bakanlığı’nda, 6 bin kadarının özel sektörde, geri kalanının ise üniversite hastanelerinde istihdam edildiğini belirtti. Bayraktar, ebelerin oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olduğunu ancak sorunların görmezden gelindiğini ifade etti.

Ebelerin hapishanede üst arama yaptırılmasından vekil ebe olarak düşük ücretlerle çalıştırılmak gibi birçok sorunla uğraştığını belirten Bayraktar, “Ebeler, taşrada ilçelerde kaymakamların keyfiyetine göre hapishanelerde üst aramasında görevlendirilmekte, başka işlerde çalıştırılmaya zorlanmaktadırlar. Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Şimdi verilmeye çalışılan kadro hakkında da ebelerin birçok sorunu görmezden gelinmektedir” ifadelerini kullandı.

“KENDİ ÇOCUKLARI İLE İLGİLENEMİYORLAR”

Bayraktar, ebelerin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunlarla uğraştığını bebeklere hizmet sunarken kurumlarında kreşin olmaması veya yetersizliği nedeniyle kendi çocukları ile ilgilenemediklerini ifade etti.
60 bin ebenin sorunlarına çözüm istediklerini kaydeden Bayraktar, “Ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 60 bin ebe sorunlarına çözüm beklemektedir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli. Vekil ebe-hemşire, sözleşmeli, taşeron gibi sistemlerle ebeleri sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakan ve haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmeli ve tamamına kadro verilmeli” dedi.


 
“ÇALIŞMA ŞARTLARININ DÜZELTİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”-

Bağımsız Sağlık-Sen olarak ebelerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun mücadele ettiklerini ifade eden Bayraktar, “Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanım için geçmişte mücadele verdik. Birçok ilçede cezaevlerinde üst aramalarını gündeme taşıyarak son bulmasını sağladık. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler haftasında sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidirler. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.