Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk galatasaray abd

Bağımsız Sağlık-Sen: Bakan Koca’dan Sorunlara Çözüm Bekliyoruz

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kabineye Sağlık Bakanı olarak atanan Fahrettin Koca’ya görevinde başarılar dileyerek, Bakan Koca’ya sağlıkçıların sorunlarının çözümü noktasında önemli görevler düştüğünü belirtti.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamayla Sağlık Bakanı Koca’ya yeni görevinde başarılar dilerken, sağlıkçıların bekleyen sorunlarının çözümü noktasında taleplerini belirtti. Meclis’e sunulan Torba Yasa Tasarısı’na sağlıkçılara yıpranma payı eklenmesi ile Koca’nın göreve hızlı başladığını kaydeden Bayraktar, “Yıllardır sağlıkçılara verilen ancak bir türlü tutulmayan yıpranma payı sözü Sayın Koca’nın göreve başlaması ile hayata geçmiştir. Kendisine ve emeği geçenlere teşekkür ederiz ancak sağlıkçıların hâlihazırda bekleyen pek çok sorunu var. Bunların çözümü noktasında da Sayın Bakana büyük görevler düşmekte” dedi.

“Yeni Personel Alınmalı, Lisans Tamamlamada Ek Gösterge En Az 3600 Olmalı”

Bayraktar, sağlıkta şiddetin önlenmesi için yapılan kanuni düzenlemelerdeki aksaklıkların giderilmesi ve cezaların artırılması gerektiğini belirtti. Yeni personel alınması gerektiğine dikkat çeken Bayraktar, kamuda yabancı uyruklu sağlık çalışanı istihdamının önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sağlıkta lisans tamamlamada ek gösterge en az 3600 olmalı ve daire başkanlarına kadar ödenen makam, unvan tazminatlarının bütün personele unvanlarına göre uyarlanması.Daire başkanlarına kadar ödenen makam, unvan tazminatlarının bütün personele unvanlarına göre uyarlanmalı” dedi.

“Sendikal Örgütlenmenin Önü Açılmalı”

Bayraktar, uzman hemşire ve ebelere tanınan 5 puanlık artışın yüksek lisans mezunu tüm sağlık çalışanlarına 10 puan, doktora sahiplerine 20 puan olarak uygulanması yönünde de Bakan Koca’dan çözüm beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“İş güçlüğü, iş riski ve temininde güçlük zamları 2 bin puan artırılmalı. Bireysel emeklilik sigortası ödemeleri döner sermayeden ödenmeli. Ek ödemeler emekliliğe sayılmalı. Sağlıkçıların sendikalarda örgütlenmesinin önü açılmalı ve malum sendikaya üye olmaları yönündeki dayatmalar kaldırılmalı. Tüm sağlık personeli ve diğer personelin görev tanımlarına uygun çalıştırılması ve bunun dışında görev verilmemesi gerekmektedir. Görevi başında hain terör saldırılarında şehit ve gazi olan sağlık çalışanlarına şehit ve gazi unvanı verilmesi ve yasal kazanımlarının iade edilmesi gerekmektedir. Kamudaki engelli istihdamı kadroları bir an önce doldurulmalı, özel sektör de engelli istihdamı konusunda teşvik edilmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.