Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Bağımsız Sağlık-Sen: Hemşireler Seçim Değil Refah Yatırımı Bekliyor

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, “Hükümetin seçim öncesi 18 bin ebe, hemşire, tekniker ve teknisyen alacağını duyurması seçim yatırımından başka bir şey değildir. Sağlık çalışanlarının sırtındaki iş yükünün azaltılarak refaha kavuşmaları için yaklaşık 100 bin personel alımına ihtiyaç vardır. Hemşireler seçim değil refah yatırımı bekliyor” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Hemşirelerin bu haftayı sorunlarla karışladıklarını belirten Bayraktar, “Ağır iş yükü, mobbing, ve şiddetin sürekli varlığını koruması ve ekonomik olarak sürekli bir geriye gidişin yaşanması nedeniyle hemşirelerimiz tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanlar özlük hakları açısından mağdur edilmektedirler. Geçici görevlendirmeler, görev dışı çalıştırmalar nedeniyle de sıkıntılar çekmektedirler” diye konuştu.

“100 BİN PERSONEL ALIMINA İHTİYAÇ VAR”

Bayraktar, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ortalamasında 100 bin kişiye bin 71 ebe - hemşire düşerken, Türkiye’de bu rakamın sadece 261 olmasının iş yoğunluğunu gösterdiğini kaydederek, hemşirelerin taleplerinin göz ardı edilmemesini istedi.

Hükümetin seçim öncesi 18 bin ebe, hemşire, tekniker ve teknisyen alacağını duyurmasını “seçim yatırımı” olarak değerlendiren Bayraktar, “Sağlık çalışanlarının sırtındaki iş yükünün azaltılarak refaha kavuşmaları için yaklaşık 100 bin personel alımına ihtiyaç vardır. Ancak bu şekilde gerçek bir iş refahına sağlıkçılar kavuşacaktır” dedi. Bayraktar, hemşirelere daha iyi çalışma şartlarının sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirilmesi gerektiğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.