Bağımsız Sağlık-Sen: Sağlıkçıların Hak Kayıplarının Önüne Geçilmeli

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, sağlıkçıların 14 Mart’ı yıllardır bayram olarak kutlayamadıklarını belirterek, bugüne kadar sağlık çalışanlarına vaat edilen sözlerin bir an önce tutulması ve büyük hak kayıpları yaratan mevcut düzenlemelerin acilen önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Bayraktar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının 14 Mart’ı uzun süredir bayram tadında geçiremediklerini belirten Bayraktar, çalışanların yıpranma payının hayata geçmemesi, sağlıkta şiddetin artması, aşırı iş yükü, mobbing, gelir vergisi ve döner sermayeler başta olmak üzere ücretlerde yaşanan düşüşler nedeniyle bayrama hasret kaldıklarını ifade etti.

“SAĞLIKÇILAR YILLARDIR UYUTULUYOR”

Sağlık çalışanlarının çeşitli vaatlerle yıllardır uyutulmaya çalışıldığını savunan Bayraktar, “Yıpranma hikayesiyle sağlık çalışanları yıllardır uyutulmaktadır” dedi.

Bir diğer önemli konunun da ek ödemelerin emekli olurken emekli aylıklarına dahil edilmemesi olduğunu kaydeden Bayraktar, “Ek ödeme ve tazminatların maaşlara yansıtılmaması nedeniyle emeklilikte maaşlar yarı yarıya azalmaktadır. Bu nedenle yüzbinlerce memur da emekliliği hak etmesine rağmen maaşlarının yarı oranda azalacağı nedeniyle hala çalışmak zorunda kalmaktadır” dedi. Döner sermaye katsayılarının da yeniden adaletli bir şekilde düzenlenmesi ve ücretlerin insanca yaşam sürdürebilecek bir seviyeye çıkarılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Sözün özü itibariyle sağlık çalışanlarına verilen sözlerin biran önce tutulması, büyük hak kayıpları yaratan mevcut düzenlemelerin de acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

“TIBBİYELİLER, MİLLİ MÜCADELEMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI”

Türkiye’de modern ve bilimsel ölçekli ilk tıp eğitiminin başladığı 14 Mart tarihinin aynı zamanda milletinin bağımsızlık uğruna yaktığı ateşin ilk kıvılcımının tarihi de olduğunu ifade eden Bayraktar, “Tıbbiyeliler, 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadelemizin öncülüğünü yapmış ve İstiklal savaşımızda önemli bir rol oynamıştır” dedi.

Öte yandan Bayraktar, ülke içinde ve dışında terörle mücadele eden Mehmetçiğe başarılar dileyerek, sendika olarak terörle mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.