Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Bakan Koca İle Doktor Öz Bir Araya Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Dünyaca Ünlü Kalp Cerrahı Mehmet Öz bir araya geldi. Doktor Öz, “Türkiye’nin kanser tedavisi, kalp ve beyin cerrahisi, nöroloji, çocuk sağlığı gibi alanlardaki başarısı, yurtdışında daha iyi tanıtılmalı” dedi.

Bakan Koca ile Doktor Öz’ü, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisinde kabul etti. Görüşmede yerli ilaç ve tıbbi cihaz, teknoloji transferi, sağlık turizmi, şehir hastaneleri, mükemmeliyet merkezleri ve göçmenlere yönelik eğitimler ele alındı. Bakan Koca, sağlık turizmine verilen önemi işaret ederek, Türkiye’yi dünyada marka haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Sağlık turizmine ilişkin faaliyetleri koordine etmek üzere ilgili kanunla USHAŞ’ın (Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.) kurulduğunu kaydeden Bakan Koca, devletlerarası anlaşmalarla ve sigorta şirketleriyle işbirliği içinde sağlık turizminin kapsamının genişletileceğini ifade etti. İlaç üretiminde Türkiye’nin dünya ile eş seviyede olduğuna dikkat çeken Koca, yabancı firmaların tekellerinin kırılabilmesi için yerli firmalara mümkün olan tüm desteğin verileceğini belirtti.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARISI YURTDIŞINDA DAHA İYİ TANITILMALI”

Bakan Koca’nın Eylül ayındaki davetine icabetle Türkiye’ye gelen Doktor Öz, “Sağlık turizminde uzmanlık alanları kendi içinde daha güçlü şekilde örgütlenmeli. Türkiye’nin kanser tedavisi, kalp ve beyin cerrahisi, nöroloji, çocuk sağlığı gibi alanlardaki başarısı, yurtdışında daha iyi tanıtılmalı. Türkiye’deki hastaneler; bilimsel çalışmalar ve tanıtım için yurtdışındaki büyük hastanelerle daha sıkı akademik işbirlikleri kurmalı” dedi. Öte yandan Doktor Öz, Suriyeli göçmenlerin sağlık ihtiyaçlarını karşılayan personele eğitim verilmesi konusundaki projelerini de Bakan Koca’ya aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.