Öne Çıkanlar Gülnaz Uskun bodrumda sosyal sirk levent gök Türkeş Açıklaması Halime Ana Sertab Erenerin temmuz konserleri TÜİK Tüketici Güven Endeksi Açıklandı istanbul büyükşehir belediyesi hangi plajlara temizlik ve cankurtaran hizmeti veriyor Engel Yok Gaziantep valiliği Türk Kullanıcılar Futbolla İlgili Tartışmalarda Yoğun Yer Alıyor A

Balın Şekerlenmesinden Korkulmamalı

Bozulmadan kendini yüzlerce yıl muhafaza edebilen bal, kendisini korumak için şekerlenerek sertleşiyor. Honeyci'nin kurucusu Ahmet Bağran Aksoy, gerçek balın şekerleneceğini ve şekerlenen balın kendisini koruyabilmek için kristalize olduğunu belirtti.

Bal kendini korumak için belli bir zaman sonunda şekerlenir. Halk arasında ise şekerlenen balın bozulmuş olacağı söyleniyor. Honeyci’nin kurucusu Ahmet Bağran Aksoy ise gerçek balın şekerleneceğini ve şekerlenen balın kendisini koruyabilmek için kristalize olduğunu ve balı eski haline getirebilmek için tek yöntemin 45 dereceyi geçmemek şartıyla benmari usulü eritmek olduğunu söyledi.

Ayrıca Aksoy, balın yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa aromasını enzimlerini ve besleyici değerlerini kaybedeceğini bu sebeple termometreyle sıcaklığının kontrol edilmesi gerektiğini ifade ederek glikoz şurubu ve esans eklenerek yapılan sahte balın kristalize olmadığını söylerken Avrupa ülkelerinde kristalize bal kullanımının çok yaygın olduğunu belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.