Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken enflasyon abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Canan Karatay’la Şifa Bulanların Hikayesi

Sağlığına kavuşanların deneyimlerini anlattığı “Prof. Dr. Canan Karatay’la Şifa Bulanlar!” adlı kitap Hayykitap tarafından yayınlandı. Prof. Dr. Canan Karatay’ın 6 kitabı, toplamda 1 milyona yakın baskı yaptı. Karatay fanlarının açtığı sosyal medyadaki sayfalar da 10 milyonlara ulaştı. Bu hesapların en önemlilerinden biri de ‘Sağlıklı Yaşıyoruz’. Bu bilgi sayfasını takip edenler zaman içinde hikâyelerini de paylaşmaya başladılar, bu paylaşımlarında Prof. Dr. Canan Karatay’ın kitaplarını okuyup önerilerini uygulayarak nasıl ilaçlarından kurtulduklarını, nasıl sağlıklarına kavuştuklarını, nasıl zayıfladıklarını anlattılar. Onların anlatımlarıyla hazırlanan ve Hayykitap tarafından yayınlanan “Prof. Dr. Canan Karatay’la Şifa Bulanlar!” adlı kitap okuyucularla buluştu.
 
Kitapta farklı yaş grubundan 50 kişinin Karatay Diyeti öncesinde ve sonrasında neler yaşadıklarını, fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.İşte Karatay’la Şifa Bulanların Hikâyelerinden birkaç örnek:
 
10 Günde Sonuç Almaya Başladım
 
Dr. Vahap Almasulu: “Aile hekimiyim. Karatay Diyeti ile bir hastam sayesinde tanıştım. Hastam, bu sayede doktorum oldu. Ben Karatay diyetine hem kilo vermek, hem de sağlıklı yaşamak için başladım. 37 kilo verdim. 10 gün içerisinde sonuç almaya başladım. Hipoglisemi ataklarımdan eser kalmamıştı. Sadece, dönem dönem tatlı krizleri oldu. Reflü, ürtiker ve diyabetim yok oldu. Kan şekerim, Hba1c, insülin ve trigliserid değerlerim normalleşti. D ve B12 vitaminlerim yükseldi. Metformin etken maddeli ilaç içiyordum, 6 ay sonra bıraktım. İyimser biri oldum, mutluyum, artık horlamıyorum. Bel çevrem 125’ten 98’e indi.”
 
1,5 Yılda 30 Kilo Verdim
 
Elif Akdemir: “Hayatım boyunca kilo sorunu yaşadım. Çeşitli diyetleri ve diyetisyenleri denedim. Genellikle verdiğim kiloları geri aldım. 2 yıl önce Canan Hoca’nın Karatay Diyeti ile tanıştım, araştırdım, Canan Hoca’nın bütün kitaplarını okudum, 2014 Ekim ayında başladım, ilk zamanlar daha çok kilo kaybı yaşadım, ayda ortalama 2-3 kilo olmak üzere 1,5 senede toplamda 30 kilo verdim. Bütün hayatım değişti. Giysi dolabımı değiştirdim, 3 beden küçüldüm. Özellikle çevremdeki insanlar gözlerine inanamadı ve Canan Hoca’nın hayranı oldular. Başlarda herkes karşı çıkmış ve eleştirmişti. Canan Hoca’nın karşısında olan çok kişi vardı. Fakat benim sonuç aldığımı ve sağlıklı zayıfladığımı görünce etrafımdakiler de yapmaya başladı. Öğretmen arkadaşlarımdan başlayan ve sonuç alan çok fazla oldu. Herkese Karatay serisi kitaplarını mutlaka okumasını öneriyorum... ”
 
Diyabetim Normale Düştü
 
Şenol Akdeniz: “Karatay Diyeti’yle, kanser rahatsızlığım sırasında kız kardeşim vasıtasıyla tanıştım. Uygulamaya eşimle beraber başladık ve hemen sonra sonuç aldık. Aç kalmadan kilolarımızdan kurtulduk. Ben 20 kilo verdim. Horlamam bitti, mide gazları ile vedalaştım, diyabet sınırın üstündeydi, düştü. Kendimi daha mutlu hissediyorum. Artık ayakkabılarımı zorlanmadan bağlayabiliyorum. Amatör olarak müzikle uğraşıyorum. Canan Karatay için, ‘sağlıklı yaşıyoruz’ bestesi yaptım.

Daha önce bilgisizlikten, kan değerlerimi pek ölçtürmemiştim. İlk ölçümlerimde B12, D vitamini çok düşüktü. Şeker ve insülin sınırın üzerindeydi. Şimdi ise tüm değerlerim olması gereken seviyelerde. Horlamam bitti, mide gazları ile vedalaştım, diyabet sınırın üstündeydi, düştü. Mutfağımızda Karatay Mutfağı kitabındaki önerileri ve tarifleri uyguladık. Doğru ve doğal beslenmeyi öğrendik, hayatımıza adapte ettik…”
 
Migrenim, Ağrılarım Geçti
 
Özgen Özen: "Yaşadığım hipoglisemi atakları, titremeler, açlık terleri dökmeler, gece uyanıp çikolata kaşıklamalar bitti. Bu diyete tamamen hastalıklarımdan kurtulmak, sağlığıma kavuşabilmek için başladım ve öyle de oldu. Son birkaç senedir 63 kiloda seyrediyordum. Karatay Diyeti ile şu anda (5 ayım doldu) 48,8 kilodayım. Sağlığımda ise sürekli ve şiddetli vücut kaşıntılarım, eklem-kemik, kas ağrılarım, migrenim, reflüm, sık sık bulantı ve kusmalarım, gaz ve şişkinliklerim, gribal semptomlarım, farenjitim, ani şeker düşmeleri ve acıkmalarım, âdet düzensizliklerim, şeker düşmesi ile birlikte seyreden çarpıntılarım, sıklıkla yaşadığım kaygı hallerim, daha birçok şeyi şu anda yaşamıyorum.

Mutfak kültürüm fazlasıyla değişti bu diyetten sonra. Karatay Mutfağı kitabındaki tarifleri örnek alıyorum. Zeytin, sirke, sucuk, salça, turşu gibi yiyecekleri artık kendi evimde yapıyorum…”
 

Anahtar Kelimeler:
Karatayla Şifa Bulanlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.