Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri süt ihracat tsk

Cep Telefonları Kısır Yapıyor

Gün içinde cep telefonunu pantolon cebinde taşıyan erkeklerin yüzde 47’sinde sperm sayısı azalıyor ve testislere yakın taşınan cep telefonları gebe kalmayı güçleştiriyor.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, İsrail’deki Haifa Teknik Üniversitesi tarafından yapılan ve cep telefonlarının kısırlığa etkisi üzerine yapılan araştırmayı değerlendirdi.

Cep telefonlarının aktif olarak yüzen sperm sayısını ve sperm kalitesini azalttığını, bunu sebebinin de elektromanyetik aktiviteden kaynaklanan ısı artışı olduğunu saptayan araştırma hakkında bilgi veren Görgen, şu ifadeleri kullandı:

“Çalışmada üreme kliniğine başvuran yüzden fazla erkek izlendi. Bu erkekler telefonlarını kasık bölgesine yakın taşıyorlar, telefonla şarj olma esnasında konuşuyorlar ve gece uyurken telefonlarını yattıkları yerin sadece birkaç santim uzağına bırakıyorlardı.

Özellikle Batı’da, erkekler arasında sperm kalitesinin azalması bariz olup, çiftlerin yüzde 40’ında çocuk sahibi olma konusunda da problemler çıkmaktadır. Üreme kapasitesindeki azalma ile cep telefonu kullanımı artışı arasındaki bağlantı anlamlı bulunmuştur.”dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.