Çiftler İçin Düğün Gününde Formda Görünmenin Yolları

Fazla kilosu olduğunu düşünen gelin ve damat adaylarının, düğün gününde istedikleri görünüme sahip olabilmeleri için stresten uzak durmaları, bolca terlemeleri ve gün içindeki beslenme tercihlerine özen göstermeleri gerekiyor.

Düğün gününde çiftlerin İstedikleri görünüme sahip olabilmeleri için yaptıkları diyetler bilinçsizlikten ve kilo vermeye odaklanmaktan vücuda kalıcı zararlar verecek etkilere sebep olabiliyor. Uzmanlar kilo verirken sağlığa zarar vermeyecek yöntemleri tercih etmek konusunda uyarıyor. Herbalife Global Sporcu Performansı Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, özel günlere hazırlanırken fiziksel çabanın yanı sıra psikolojik çabanın da gerekli olduğunu söyleyerek sağlıklı bir şekilde kilo vermenin sırlarını paylaştı.

Stresten Uzak Durun!

 “Fiziği nasıl olursa olsun insanlar bol egzersiz ve stres karşıtı planla yaşam boyu sağlıklı alışkanlıklar edinebilir. Sağlıklı ve formda bir beden kişiye bu alışkanlıklar için motivasyon kazandırır” diyen Clayton, stresten uzak durulması gerektiğini kaydetti. Stresin özgüveni kaybetmeye, depresyona ve çok kolay olumsuz düşüncelere kapılmaya neden olabileceğine dikkat çeken Clayton,  “Yapılan araştırmalar da kilo alımında stresin çok önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. Ne var ki günlük hayatta stresten tamamen arınmak mümkün değil. Yine de düşünce biçiminizi değiştirerek stresinizi yönetebilir, kendinizi alacağınız yeni kilolardan koruyabilirsiniz” dedi.

Önceliklerinizi Belirleyin!

Stresi yönetmeyi başardıktan sonra önceliklerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Clayton, çiftlerin düğün hazırlıklarıyla meşgul oldukları zamanda ikinci derecede önemli işlerin ertelenmesinin stresle baş etmede önemli olduğunu kaydetti. “Önceliklerin doğru ayarlanması gerekiyor” diyen Clayton, şöyle konuştu: “ Örneğin sporunuzu ve beslenme programınızı ihmal edip ev işlerine odaklanmanız bir öncelik hatası olabilir. Asıl meselenin kendi kendine düzeleceğini varsayarak diğer işlere odaklanmak insan doğasının bir parçasıdır. Bu tuzağa düşmek yerine, tali işlerinizi erteleyin ve kendinize dönün. Sağlıklı bir güzellik için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri budur” Özel dönemlerde, özellikle baskı altındayken kişinin tek başına motivasyonunu korumasının zor olabileceğini belirten Clayton, gelin ve damat adaylarının düğün öncesi arkadaşlarından veya akrabalarından fiziksel, duygusal destek almasının faydalı olabileceğini kaydetti.

Bolca Terleyin!

Kalori yakmanın en kolay yollarından biri olarak terlemeyi gösteren Clayton,  eğer kronik bir rahatsızlık yoksa egzersizlerde nefessiz kalana kadar vücudu zorlamanın bol bol ter atmaya ve  kilo kaybetmeye yardım edeceğini belirtti. “Düzenli egzersiz yapan biri değilseniz, egzersiz programına başlamadan önce bir doktor kontrolünden geçmeli ve programınızı birden bire değil, kademeli olarak artırmalısınız” diyen Clayton, bir profesyonelden yardım almanın doğru ve etkin biçimde kilo vermeye yarayacağını kaydetti.

Radikal Diyetlerden Uzak Durun!

Durum ne kadar acil olursa olsun, kısa sürede maksimum fayda sağlamak için karmaşık bir egzersiz planı uygulamak ya da radikal diyetlere girmenin doğru bir çözüm olmadığına dikkat çeken Clayton, “Yapmanız gereken tek şey, günlük yaşamınızdaki tercihlere bilinçli bir şekilde yaklaşarak sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeye başlamaktır. Kişi bedeni ve sağlığı için doğru tercihlerde bulunmanın günlük yaşamının bir parçası haline getirme bilincine eriştiğinde, hedeflediği o büyük gün öncesi yaptığı tüm egzersizleri o günden sonra da devam ettirme motivasyonunda olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.