Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları tesk genel başkanı bendevi palandöken enflasyon abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı

D Vitamini Eksikliği Kemik Erimesine Neden Oluyor

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Akarırmak, kemik erimesinin toplum sağlığını etkileyen çok yaygın bir hastalık olduğunu vurgulayarak, D vitamini eksikliğinin hastalığın görülmesinde önemli bir neden olduğunu söyledi.

Genç yaşlarda kemik erimesine karşı önlem alınması, korunma yöntemlerine dikkat çekilmesi amacıyla her yıl 20 Ekim, Kemik Erimesi (Osteoporoz) Günü olarak kutlanıyor. Prof. Dr. Akarırmak, kemik erimesini önlemenin bağlı olduğu birçok faktör olduğunu belirterek, bunların arasında yeterli derecede D vitamini almanın önemine değindi.

Akarırmak konuyla ilgili “Yaşam boyunca, her yaşta hem osteoporoz tedavisinde hem de korunmada D vitamininin önemli bir yeri vardır. Osteoporozda D vitamini tedavinin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Tedavi aşamasında hangi ilaç tedavisi verilirse verilsin, kalsiyum ve D vitamini de birlikte kullanılmalıdır. D vitamininin eksikliği tedavide başarısızlığı yol açar” açıklamasında bulundu.


“En Fazla Yarar D3 Vitamininde”

D vitamininin kategorileri ve kullanımı ile ilgili de bilgi veren Akarırmak, UVB ışınları yoluyla vücuda direkt alınan ve belirli aşamalardan sonra vücutta aktive olan D vitamini çeşitleri olduğunu, her ikisinden de tedavide yararlanıldığını söyledi.

Akarırmak’ın verdiği bilgilere göre, Vitamin D’nin D2 ve D3 olmak üzere de ayrıca 2 formu mevcut. Daha çok tedavide kullanılan, en çok yararlanılan ise D3 formu.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.