Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Dans Etmek Ev İşinden Daha Çok Kalori Yaktırıyor

Hareketli yaşamın, egzersiz yapmanın kilo kontrolündeki önemine vurgu yapan Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, en iyi yağ ve kalori yakma yöntemlerini listeledi.


Yaptığı obezite ameliyatlarıyla aralarında ünlülerin de bulunduğu 2 binden fazla kişinin sağlıklı bir hayata kavuşmasını sağlayan Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun, en iyi yağ ve kalori yakma yöntemlerini listeledi.

Prof. Dr. Halil Coşkun’un yeni çıkan ‘Obezite Kaderiniz Değil’ isimli kitabında yer alan listeye göre, dans etmek; ev işi yapmaktan, golf oynamaktan, araba yıkamaktan, bahçe işleri yapmaktan, buz pateni yapmak ve yürümekten daha çok kalori yaktırıyor. Yaklaşık 65-70 kilogram ağırlığındaki bir kişi 1 saatte dans ederek 105 kalori harcıyor.

Coşkun, daha çok kalori yakmak isteyenlere ise 150 - 245 kalori yaktıran ip atlamayı, koşmayı, yüzmeyi, çim biçmeyi, basketbol oynamayı ve bisiklete binmeyi tavsiye ediyor.

“Spor yapmak ya da diğer işler bana göre değil” diyorsanız dansı vücudu çalıştırmak ve kilo vermeyi kolaylaştırmak amacıyla kullanabilirsiniz. Dans, vücudun üst ve alt kısımlarını aynı anda çalıştırdığı için sadece kilo vermek için değil vücudu şekillendirmek için de kullanılabilir.

Coşkun’un önerdiği aktivite / kalori cetveline göre yaklaşık 65-70 kg ağırlığında bir saatte harcadığı enerji şöyle:

 Aktivite – Kalori
 
Yürüyüş -3km/saat - 83
Basketbol - 124
Yürüyüş -6.5km/saat - 100
Dans - 105
Golf - 85
Ev İşleri - 63
İp Atlama - 245
Yüzme-800mt - 152
Bahçe İşleri - 54
Buz Pateni - 100
Çim Biçme - 150
Araba Yıkanma - 65
Bisiklete Binme - 135
Koşu - 190
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.