Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Dikkatinizi Toparlayamıyor, Odaklanamıyor İseniz; Beyin Buğulanması Yaşıyor Olabilirsiniz

Fitoterapi Uzmanı ve Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu, "Dikkatinizi Toparlayamıyor, Odaklanamıyor, Beyin Yorgunluğunuzu Gideremiyorsanız; 'Beyin Buğulanması' Yaşıyor Olabilirsiniz" dedi. 

Özellikle çalışma hayatındaki insanların ortak sorunu olan dikkat eksikliği, işlere ve olaylara odaklanamama, zaman zaman sersemlik hissi, beyin buğulanmasının habercisi olabileceğini belirten Dr. Buğra Buyrukçu sorunun nedenleri ve tedavisine ilişkin çok çarpıcı bilgiler verdi.


Fitoterapi Uzmanı ve Akupunkturist Dr. Buğra Buyrukçu “beyin buğulanması”nın çağın en sık görülen rahatsızlıklarından biri olduğunu, kişinin iş ve sosyal yaşam kalitesini büyük oranda düşürdüğünü bildirdi. Beyin buğulanmasının en belirgin belirtilerini, “Dikkat dağınıklığı, odaklanamama, algılayamama, konsantre olamama,  öğrenme güçlüğü, asabiyet, kafayı toparlayamama, zaman zaman sersemlik hissi ve beyin yorgunluğu” şeklinde sıralayan Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:

Kan Kendini Temizleyemezse…

“Altta yatan nedenlerin başında B6, B1 ve B12 gibi vitaminlerin veya magnezyum, fosfor ve iyot gibi minarellerin eksikliği gelmektedir. Yine kanın hücresel anlamda kendisini temizleyememesi durumunda da beyin buğulanması meydana gelmektedir.  Dolayısıyla yapılması gereken öncelikle rahatsızlığın nedenini ortaya çıkarmaktır. Kan değerleri ve genel muayene ile tam teşhis konulabilir.” Dr. Buğra Buyrukçu, kişide vitamin ve mineral eksikliği söz konusu olmadığı halde beyin buğulanması belirtileri yaşanıyorsa hücrenin kendini onarabilme kapasitesiyle alakalı sorun olduğunu bildirdi. 

Bilgiler Beynimizde Havada Askıda

Dr. Buyrukçu, “Buna neden olan en önemli şeyse beynimizde bazı bilgilerin havada asılı kalmasıdır. Beyne sürekli yeni bilgilerin gelmesi, bazı konularda tam karar verememek gibi sebepler kimi bilgilerin asılı kalmasına, bu da beynin yavaşlamasına yol açmaktadır. Tıpkı, bilgisayarın gereksiz dosyalar nedeniyle yavaşlaması, kasılması hatta çökmesi gibi. Beynin senkronizasyon çalışması, hücrenin kendini toparlaması ve gençleşmesi için mutlaka doğal yöntemlerle tedavi yöntemlerine başvurulmalıdır” dedi.

Doğada Kamp Yapın, Dua Edin

Bu tedavilerin başında akupunktur, hücreleri yenileyen glutatyon veya ozon terapinin geldiğini ifade eden Dr. Buyrukçu, “Hücrenin kendini toparlamaya başlamasıyla birlikte şikâyetler de ortadan kalkacaktır. Bütün bunların yanı sıra doğada birkaç gün ‘kamp yapmak’ ve bilimsel dayanağı da bulunan ‘dua etmek’ de kişiyi inanılmaz rahatlatacaktır. Beyin buğulanması çağın, modern yaşamın, çalışma hayatındaki insanların ortak hastalığıdır ve mutlaka tedavi edilmelidir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.