Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu

Dokuz Kalp Ameliyatıyla Literatüre Girdi

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp hastalığına yakalanan ve 27 yılda geçirdiği 8 ameliyatın ardından 6 ay ömür biçilen 59 yaşındaki Halim Yılmaz, dokuzuncu ameliyat sonrası hem hayata tutundu hem de tıp literatürüne girdi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yılmaz'ın dokuzuncu kalp ameliyatını gerçekleştirerek yeniden sağlığına kavuşmasını sağlayan ekibin başkanı Prof. Dr. Kerim Çağlı, operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çağlı, hastanın 27 yıldır başka merkezlerde 8 kez kalp ameliyatı geçirdikten sonra kendilerine başvurduğunda, sık nefes darlığı, çabuk yorulma gibi şikayetlerinin bulunduğunu söyledi.

Kalbin dokuzuncu kez açılmasının çok riskli olduğunu vurgulayan Çağlı, "Bu kadar başarılı geçmesini biz de beklemiyorduk ama Allah'tan ömrü varmış. Verilerimizi gönderdik, uluslararası literatürde yayımlanacak" dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı'na Girmeye Aday

Geçirdiği dokuzuncu operasyon sonrası yaşama tutunan Halim Yılmaz ise ameliyat masasından sağ kalkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Çağlı'nın dünyada bir hastaya 12 damara baypas ameliyatı yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olduğunu belirten Yılmaz, "Guinness Rekorlar Kitabı'na bu altın eller, hünerli eller girmeyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.