Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

"Dünya Tıp Bilimine Yön Veren Hacettepeliler"

Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk"  listesine giren Hacettepeli öğretim üyeleri için Sıhhiye Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende, dünya tıp bilimine Hacettepe damgası vuran bilim insanlarına başarı belgesi takdim edildi.

Turkishtime tarafından hazırlanan, “Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk” kitabına göre, dünyada tıp bilimine yön veren 100 Türk bilimciden 46’sının Hacettepe kökenli olduğu belirlendi. Tıp alanında çalışan bilimcileri mercek altına alan araştırmaya göre, araştırmaları, buluşları, tedavi yöntemleri ile tıp bilimine yön veren 46 Hacettepeli Türk bilimciden, halen Hacettepe’de görev yapan 18 öğretim üyesine, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen tarafından başarı belgesi takdim edildi.“Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk” listesinde tek rektör olarak yer alan Rektör Özen de başarı belgesini alarak şunları söyledi: “Bu başarının sebebi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O olmasaydı ne şu an burada listeye giren bu değerli hocalarımız, ne de rol modelleri olurdu.”

İLK 10’ DAKİ TEK KADIN BİLİMCİ DE HACETTEPELİ
Hacettepe Üniversitesi’nden mezun olan ve halen Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Seza Özen, ilk 10’a giren tek kadın bilimci olarak listede yer alıyor. Törene katılan Seza Özen’e de, başarı belgesi eşi Rektör Özen tarafından takdim edildi.

BAĞIŞTA BULUNANLARA TEŞEKKÜR…
Törende, Hacettepe Bilim Derneği’ne bağışta bulunanlara da teşekkür belgesi verildi. Hacettepe Bilim Derneği Başkanı Prof. Dr. Bora Eldem, bu derneği İhsan Doğramacı’nın kamu yararına kurduğunu belirterek Hacettepeli öğretim üyelerine ve derneklerine katkıda bulunan Hacettepe severlere teşekkür belgesi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.