Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan kredi ihracı 120 onur yıl programı

Emsey Hastanesi’nden Ücretsiz Diyabet Taraması

14 – 18 Kasım Diyabet haftası kapsamında EMSEY Hastanesi İstanbul’un farklı bölgelerinde uzman hemşireler eşliğinde bilgilendirme ve diyabet taraması yapacak. Türkiye’de her dört kişiden birinin diyabet hastası olduğu veya genetik yatkınlığının bulunduğu göz önünde bulundurulduğunda herkesin ücretsiz olarak taramadan geçebileceği bu etkinlikler büyük yarar sağlayacak.

Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre 1980’li yıllarda diyabet hastasının 108 milyon civarındayken bu gün 422 milyona ulaşmış görünüyor. Dünya yetişkin nüfus oranında %8 olan diyabet hastalığı ölüm nedenleri arasında 8’inci sırada ve her yıl neredeyse 4 milyon kişi diyabet nedeniyle hayatını kaybediyor. Diğer taraftan, birçok kalp damar hastalığı, obezite, böbrek yetmezliği ve beyin damar yetmezliği gibi hastalıklarında da sebebi olan diyabet hastalığının erken teşhisi için EMSEY Hastanesi kolları sıvadı.

Avrupa’da diyabet hastalığı en hızlı artan ülke: Türkiye

Diyabet hastalığı Türkiye genelinde ise daha sık rastlanır hale geliyor. 1996 Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre Türkiye’de yetişkin nüfus diyabet oranı 5,6 iken, 2025 yılında yüzde 7,2 olacağı tahmin ediliyordu. Ancak, 2006 yılında TURDEP2 Türkiye’de diyabet hastalığının neredeyse yüzde 100 artarak yüzde 13,4 oranına ulaştığını gösterdi. Bu sonuçlar ise Türkiye’de diyabet hastalığı oranın dünya geneline kıyasla 1,5 kat olduğu ve Avrupa’da hastalığın en hızlı arttığı ülke olduğunu gösteriyor.

Türkiye diyabet hastalığı konusunda bilinçsiz

Türkiye ve dünya çapında yapılan tüm araştırmalar konuya dikkat çekerek tedbirlerin sıklaştırılması gerektiğini ifade ediyor. Yapılan birçok araştırma gösteriyor ki Türk halkının büyük çoğunluğu diyabet hastalığının ne olduğu, neden kaynaklandığı, belirtilerinin neler olduğu gibi kritik konulara yanıt veremiyor. Araştırmalarda katılımcıların yaklaşık yüzde 18’inin kendisinde veya ailesinde diyabet teşhis ediliyor. Yani, hastalığa yakalanma oranında yüksek ancak farkındalık konusunda oldukça yetersiziz.

Ücretsiz taramalar ne zaman ve nerelerde yapılacak ?

EMSEY Hastanesi, Diyabet haftası kapsamında ve uzman hemşireler eşliğinde, teknoloji desteği ile İstanbul’un birçok noktasında ücretsiz diyabet taraması yapılacak. 14 Kasım Viaport, 15 ve 16 Kasım Emsey Hastanesi, 17 Kasım Pendik Meydan, 18 Kasım’da ise Atlas Park’da ücretsiz diyabet taramasına katılabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.