Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Shu Jueting Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Kuşadası Belediyesi

En çok Böcek İlacı Bulunan 10 Yiyeceğe Dikkat !

Etkili şekilde temizlenmeyen sebze ve meyvelerin sağlığımızı tehdit ettiğini söyleyen Dr. Buyrukçu, özellikle en çok böcek ilacı bulunan 10 yiyeceğe dikkat çekti, en etkili arındırma yöntemini anlattı.

Bol suda yıkadıktan sonra büyük bir iştahla ve kabuğuyla birlikte ısırdığınız elma, sandığınız kadar yararlı ve masum olmayabilir. Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu; sağlıklı yaşam için hayati önem taşıyan meyve ve sebzelerin, tarım ilaçları yüzünden fayda yerine zarar verdiğini vurguladı. Çiftçilerin ürünlerin ömrünü uzatmak, zararlı organizmalar ve kemirgenlerden korumak için kullandıkları kimyasalların ölümcül hastalıklara davetiye çıkardığını söyleyen Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti:

Çilekten Ispanağa, Elmadan Bibere…

“Tarım ilacı içeren yiyecekler tüketmek insanlarda sinir sisteminden kalp ve karaciğere kadar birçok organda ciddi hasara yol açmakta, alzheimer ve parkinson gibi nörolojik rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Yapılan araştırmalarda bazı meyve ve sebzelerde 50’den fazla tarım ilacı kalıntısı tespit edilmiştir. Bu bakımdan meyve ve sebzelerin doğadan mutfağa geldikten sonraki sürecinin çok önemsenmesi gerekmektedir. En çok dikkat edilmesi gereken sebze ve meyveler ise çilek, elma, üzüm, nektarin, kiraz, domates, şeftali, ıspanak, kereviz ve dolmalık biberdir. Bunlar, en fazla böcek ilacı bulunan yiyeceklerdir.” 

Limonlu Sirkeli Karışımla Tam Arınma

Dr. Buğra Buyrukçu, kimyasallı meyve-sebzelerin nasıl arındırılması gerektiğine ilişkin de şu önemli bilgileri verdi:
“Öncelikle mümkünse organik beslenmeye özen gösterilmelidir. Ancak maalesef ülkemizde ekonomik organik beslenmek çok da mümkün değildir. Ekonomik nedenlerle bu yapılamıyorsa meyve-sebzeyi mevsiminde almak, alırken abartılı düzgün görüntülü olanlardan uzak durmak gerekir. Örneğin çok parlak ve kokusuz elmalar satın alınmamalıdır; zira üzerinde balmumu vardır. En önemlisi de yiyecekleri doğru bir şekilde kimyasallardan arındırmaktır. Tüm sebze ve meyvelerin kimyasallardan tam arınması için şu karışımın uygulanması yeterlidir; 1 litre suya 1 çay bardağı sirke, 1 adet limon sıkılır ve tüketilecek meyve veya sebze bunun içinde 15 dakika bekletilir…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.