Öne Çıkanlar terörist MSB gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Fazla Üşüyorsanız Sebebi Var!

Dr. Buğra Buyrukçu, "Havalar soğudu, kışlıklar ortaya çıktı. Sokağa çıkan hemen herkesin üşümesi normalken bazılarının daha fazla üşümesi, bazı hastalıkların habercisi olabilir." dedi.  

Dr. Buğra Buyrukçu, gereğinden fazla üşüyenleri şu konularda uyardı…

Akupunkturist ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü şu günlerde, sıkı sıkıya giyinmesine rağmen gereğinden fazla üşüyen, ortalama sıcaklıklarda bile elini-ayağını ısıtamayanlar için, “Sadece soğuk yüzünden üşümüyor olabilirler” dedi. Bir türlü ısınamayan kişilerin yalnızca soğuktan değil, bazı hastalıklardan dolayı sürekli üşüdüklerine dikkat çeken Dr. Buyrukçu, şöyle dedi:

Bu Değeriniz 50’nin Altındaysa…

“Örneğin kişinin kan şekeri düzeyi 50 mg/dl veya altına ise hipoglisemi söz konusudur ve düşük kan şekerinin belirtilerinden biri kişinin özellikle kışın bir türlü ısınamamasıdır. Türkiye’de bugün her 100 yetişkinden 5’inde görülen hipoglisemi, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde uzun vadede bazı hastalarda diyabete yol açmaktadır. ”  

Anemi Varsa Çok Üşümeniz Normal

Gereğinden fazla üşümeye yol açan bir başka sağlık sorununun ise “kansızlık” olduğunu söyleyen Dr. Buyrukçu, “Daha çok kadınlarda görülen ve toplumun genelini etkileyen anemi, sadece üşümeye neden olmaz; halsizlik, yorgunluk, nefes nefese kalma, baş dönmesi, göz kararması, baş ağrısı ve depresyona, tedavi edilmediği takdirde de mide ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarır” dedi.

Çok Üşüyorsanız Tiroidlerinize Baktırın

Yine insan metabolizması için çok önemli olan tiroid ile ilgili sorunu olanların, kışın daha fazla üşüdüğünü bildiren Dr. Buyrukçu, “Yanısıra kabızlık, kontrolsüz kilo alımı gibi yaşam kalitesini düşüren sıkıntılarla karşı karşıya kalır. Fazla üşüyorsanız mutlaka tiroidlerinize baktırın” diye konuştu. Dr. Buğra Buyrukçu; kan dolaşımı ve sinir sisteminde sorun olanlar ile bazı cilt hastalığı olanların da normalden daha fazla üşüdüklerine işaret etti. Üşütmeye en sık neden olan hastalıkların başında ise “grip” geldiğini kaydeden Dr. Buyrukçu, şunları söyledi: 

Doğru Giyinin, Dengeli Beslenin

“Gribin en bilinen belirtileri titreme boyutunda üşümedir. Benzer şekilde soğuk algınlığı, bronşit ve zatürrrede de üşümeye ağrılar eşlik eder, ateş yükselebilir. Bizim; altta yatan bir sağlık sorunu yoksa üşümeden korunmak için önerdiğimiz yegane unsurlar; doğru beslenmek, doğru giyinmektir. Doğru giyinmeden kastımız kat kat çok kalın giyinmek değil, vücut ısısını kontrol altında tutacak ortalama bir giyinmedir. Yeterli ve dengeli beslenme, mevsimine uygun sebze ve meyveleri tüketmenin yanısıra bitkisel ürünler de çok işe yarayacaktır. Taze zencefil çayı, ıhlamur, fıstık, karabuğday çayı, hindistan cevizi yağı, üşümeye karşı etkin koruma sağlamaktadır. Spor, kışın da vazgeçilmemesi gereken, üstelik üşümeye karşı vücut ısı dengesini sağlayan bir aktivitedir. Ne yazık ki sık yapılan hatalardan biri kışın sporu bırakmaktır.” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Dr. Buğra Buyrukçu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.