Gazilerin Ortez Ve Protez Bedelleri SGK Tarafından Karşılanacak

Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliğe göre, gazilerin ortez ve protez bedelleri SGK tarafından karşılanacak, gazilerin iller arası sevklerinde hastane basamak ve mesafe şartı aranmayacak, korucular sevk zincirinden çıkarılarak üniversite ve özel hastanelerden sağlık hizmeti alacak.

Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklik bugünkü Resmi gazete’de yayımlandı.  Yayımlanan tebliğ ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi arasında sözleşme yapılabilmesinin önü açıldı. Yapılacak sözleşme ile rehabilitasyon merkezince rapor edilerek temin edilen ortez ve protezlerin bedelleri herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan SGK tarafından karşılanacak.  Yapılan değişiklik ile gazilerin ortez ve protezlerinin teminine yönelik sorunlar ortadan kaldırıldı. Yeni yayımlanan tebliğe göre, gazilerin tedavileri nedeniyle iller arası sevklerde aranan hastane basamak ve mesafe şartları kaldırıldı, köy korucuları sevk zincirinden çıkartıldı. Köy korucuları sevk olmaksızın üniversite hastaneleri ve özel hastanelerden sağlık hizmeti alabilecek.

“GAZİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINA İLİŞKİN ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
SUT’ta yapılan değişikliğe ilişkin açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Minnet borcumuzun asla ödenemeyeceği bilinciyle vatan müdafaasında gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin ihtiyaçlarına ilişkin elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.