Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi gündem ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Göz Sağlığı İçin Faydalı Besinler

Günlük hayatta artan stresle birlikte vücudumuzun çeşitli bölgeleri bu stresten etkileniyor. Teknolojinin iş ve şehir hayatına iyiden iyiyi girmesiyle birlikte göz sağlığı da bu stresten etkilenen bir bölge olmaya başladı. Göz sağlığı için faydalı besinleri Dünyagöz Etiler’den Op. Dr. Elvan Yalçın açıkladı.

Artan stres ve iş hayatının etkisi, düzensiz beslenme gözsağlığı için tehdit oluşturuyor. Dünyagöz Etiler’den Op. Dr. Elvan Yalçın sağlıklı beslenmenin göz sağlığı için önemini şöyle açıklıyor:  “Sağlıklı bir vücudun yolu düzenli ve dengeli beslenmeden geçiyor. Yoğun tempoda göz ardı edilen yemek yeme alışkanlıklarımız ise özellikle göz sağlığına doğrudan etki ederek, tehdit oluşturabiliyor. Göz sağlığını korumada dengeli beslenmenin  için A, C, E vitaminleri ve beta karoten ile zenginleştirilmiş besinler tüketmek iyi ve kaliteli görüş kapılarını aralıyor”

“Göz sağlığını korumak için ise A, C ve E vitaminleri ile zenginleştirilmiş renkli diyetler yapmak gerekiyor”

Birtakım besinlerin görme kalitesini artıracağını belirten Op. Dr. Elvan Yalçın şöyle devam etti: “Sağlıklı bir vücudun en önemli ihtiyacı doğru beslenmeden geçiyor. Özellikle göz sağlığı için beta karoten ve A vitamini içeren besinler tüketmek retina ve gözün diğer bölümlerinin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. Uzun süreli göz sağlığını korumak için ise A, C ve E vitaminleri ile zenginleştirilmiş renkli diyetler yapmak gerekiyor”

Havuç Tek Başına Yeterli Değil

Göz sağlığı deyince akla ilk gelen besinin havuç olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını belirten Op. Dr. Elvan Yalçın “Besinlerde bulunan A vitamini ve beta karoten doğrudan göz sağlığına fayda sağlıyor. A vitamini deposu havucun yararlarının yanı sıra Omega 3 ve 6 yağ asitleri ile çinko ve magnezyum gibi mineral zengini besinlerin tüketimi de ilerleyen yaşlarda görme kayıplarını önemli oranda engelliyor” dedi.

Göz Sağlığı için 6 Faydalı Besin

Op. Dr. Yalçın gözde oluşabilecek hasarı en aza indiren ve katarakt gibi rahatsızları önlemede yardımcı olan 6 faydalı besini paylaştı: “Özellikle kırmızı biber ve ıspanakta bulunan A vitamini gözün gece görüşünü ve direnicini artırırken, yaban mersini ve tatlı patatesin sahip olduğu C vitamini ise gözde katarakt ve makula dejenerasyonu riskini en aza indiriyor. Omega-3’ler bakımından zengin somon balığı retinanın fonksiyonunu koruyan hücre zarlarına yapısal destek sağlıyor. Tamamlayıcı besinler arasında en zengin içeriğe sahip chia tohumları ise içinde barındırdığı beta karoten, E ve C vitaminleri makula dejenerasyonunu önlemeye yardımcı oluyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.