Grip Artışı Normalin Üstünde; Çare, 2 Tatlı Kaşığı Zerdeçalda

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, gripli hasta sayısındaki artışın normalin üzerinde olduğunu söyledi, bunda rino virüsünün etkili olduğunu bildirdi. Dr. Buyrukçu bu dönemde herkesin günlük iki tatlı kaşığı zerdeçal kullanmasını önerdi.


Evde, sokakta, işyerlerinde neredeyse grip olmayan kimse yok. Hastanelerin acil servisleri ve aile sağlık merkezleri benzer şikayetlerle gelen hastalarla dolup taşıyor. Boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve halsizlik yakınmasıyla hastaneye başvuranların önemli bölümüne ise gergedan gribi teşhisi konuluyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu ise hem gripli hasta sayısındaki artışın normalin üzerinde olduğunu söyledi, hem de bu yıl ki gribe rino virüsünün neden olduğunu vurgulayarak, “Rino virüsü pozitif çıkanlara gergedan gribi teşhisi konuluyor. Dünyada gergedan gribi diye bir grip çeşidi yok” dedi. 

Adaçayı, Baticcon-Naneli Sprey 
Dr. Buğra Buyrukçu, rino virüsüne karşı daha hastalığın başında evde tedbir alınarak gribin ilerlemesinin önlenebileceğini de kaydetti. Adaçayı damlasının en etkin mücadele yöntemlerinden biri olduğunu bildiren Dr. Buyrukçu, “Adaçayı damlasını direkt buruna damlatmak kesin çözüm olabilir. Aktif boğaz enfeksiyonu başladığında ise batticon-naneli sprey karışımıyla boğaza müdahele edilebilir. Boğaz ağrısı başladığında Tanfleks (naneli) spreyin üçte biri boşaltılarak yerine Batticon gargara konulup boğaza sıkılır.  Bu karışım virüslerle ilk başta savaşta çok etkili oluyor ve virüs yok ediliyor” dedi.

Günde 2 Tatlı Kaşığı Zerdeçal
Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, virüslere karşı son derece etkili olan bir diğer şif kaynağının ise zerdecal olduğunun altını çizdi. Bu dönem sadece nezle-grip olanların değil sağlıklı bireylerin de günlük zerdecal tüketmesinin yerinde olacağını vurgulayan Dr. Buyrukçu, “Günde iki tatlı kaşığı zerdecal kullanımı, virüslerle savaşta birebirdir. Bir yemek kaşığı bala, iki tatlı kaşığı zerdeçal tüketimi, tam bir şifa kaynağıdır” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
GripZerdeçal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.