Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Hacettepe’de Yüz Estetiği Kursu Başlıyor

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin (TPRECD) plastik cerrahi uzmanlarına yönelik olarak düzenlediği Yüz Estetiği Kursu, 5-7 Mayıs 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl 2.’si düzenlenen “TPRECD Yüz Estetiği Kursu”, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve kurs başkanı Doç. Dr. Ozan Bitik, kurs programı hazırlanırken, yüz estetiğiyle ilgili temel konularda katılımcılarda özgüven oluşturmayı hedeflediklerini, bütüncül ve akıcı bir içerik oluşturmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

2 Ameliyathanede Eşzamanlı 3 Yüz Gençleştirme Operasyonu

Kurs kapsamında 5 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak ve  “Cerrahi Gözlem Günü” olarak adlandırılacak ilk bölümde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri tarafından Erişkin Hastanesi’nde 2 ameliyathanede eş zamanlı olarak 3 farklı kombine yüz gençleştirme ameliyatı yapılacak.

Kurs başkanı Doç. Dr. Bitik, etkinliğe katılacak olan plastik cerrahi uzmanlarına yüz gençleştirmeyle ilgili temel ameliyat tekniklerini yakından gözlemleyebilmeleri ve bunun yanısıra anestezi, ameliyathane düzeni, alet kurulumu gibi cerrahi dışı süreçleri de yakın gözlemleyerek klinik deneyiminden faydalanmalarının mümkün olacağını belirtti.

Bitik, 6 Mayıs Cuma günü “Taze Kadavra Diseksiyon Kursu” kapsamında, yüz estetiğinin temel yapıtaşlarını oluşturan ameliyatların diseksiyon planları üzerine yoğunlaşan bir program hazırlandığını belirtti. 7 Mayıs Cumartesi günü ise, kursun didaktik oturumlarında fakülte üyelerinin, yüz estetiğinin temel konularında sunumlar yapacaklarını açıkladı.

Kursla ilgili detaylı program ve bilgiye http://www.yuzestetigikursu.org/ adresinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.