Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Hemoroid Tedavisinde “neo-lazer” Dönemi

Hemoroid tedavisinde yeni bir uygulama olan “neo-lazer” teknolojisi, ağrısız ve kolay bir yöntem olmasının yanı sıra, genel anestezi ile günübirlik bir işlem olarak da dikkat çektiğini belirten Lokman Hekim Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kemal Yandakçı, makat fistülü ve kıl dönmesi tedavisinde uygulanan neo-lazer teknolojisinin avantajları hakkında bilgi verdi.

Genel anestezi ile günübürlik bir işlem olan neo-lazer teknolojisinin ağrısız ve kolay bir tedavi olduğunu aktaran Yandakçı, “İşlem, istirahat gerektirmiyor ve aynı gün işbaşı yapılmasına olanak sağlıyor. Uygulama yapılan cihaz da bilinen son teknoloji ürünüdür.” dedi.


Rahatsızlığın ileri aşamalarında uygulanamaması ve pahalı oluşunun işlemin dezavantajlarından olduğunu kaydeden Yandakçı, dünyada ve Türkiye’de oldukça sık görülen hemoroid sorununun her 10 hastanın 4’ünde hiçbir semptom vermediğini belirtti.


Yandakçı, “Hastaların yüzde 40’ı hastalığının farkında bile değil. Özellikle 45-65 yaş arasında bu hastalığa sıklıkla rastlanırken, 20 yaş öncesinde nadir olarak görülür” diye konuştu.


Türkiye için yeni bir uygulama


Neo-lazer tedavisinin Türkiye’de henüz çok yeni olduğunun altını çizen Yandakçı, “Bu yöntemde, lokal anestezi ya da hafif sedasyon ile hasta uyutulur. Saç telinden biraz kalın lazer teliyle hemoroid şişliklerine girilerek içerisindeki genişlemiş toplardamarlar beş dakika gibi kısa sürede büzüştürülerek işlem gerçekleştirilir” ifadelerini kullandı.


Yandakçı, neo-lazer tedavisinin ağrısız ve kanamasız olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Tedavi sonrasında ilaç ve pansuman gerekmez. İşlem çok kısa sürer ve hasta aynı gün içinde günlük yaşamına geri döner. Lazer uygulanan şişliklerdeki damarlar kökünden itibaren büzüştürüldüğü için hastalığın tekrarlama riski azdır. Başarı oranı yaklaşık yüzde 70’dir. Hemoroidal hastalıkta bu kadar etkili ve bu kadar ağrısız tedavi yöntemi çok azdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.