Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Anıl İlter Savcı Oluyor Kurban kesim bedeli Avrasya Hastanesi

Hemoroidin Doğal Tedavi Yöntemleri

Halk arasında basur olarak adlandırılan hemoroid, yaşam kalitesini azaltarak yüksek ölçüde strese neden olur. Bu hastalığın oluşumunda etkili olan pek çok neden görülür.

Yıllardır insanların başına dert olan hemoroid, halk arasında mayasıl ya da masır olarak da adlandırılır. Hemoroid makat bölgesinde bulunan damarların bacaklarda oluşan varisler gibi şişmesi sonucu meydana gelir. Makatın çevresinde bulunan toplayıcı damarların genişlemesi ve bu damarların kıvrımlı bir hale gelmesiyle kan birikmesi sonucu ortaya çıkar. Kanın pıhtılaşması söz konusu olunca ağrılı ve acılı bir hastalık olarak baş gösterir. Kanama meydana gelebilir ve bu çoğu zaman şiddetli ağrıya sebebiyet verir. Hemoroid tedavisi için bol miktarda su tüketmek gerekir.

Tuvalet ihtiyacını ertelemek ve düzensiz beslenme alışkanlığı gibi durumlar basur oluşumunda büyük ölçüde etkili olur. Basur tedavisi için lif açısından zengin gıdalar tüketmek ve bolca meyve ve sebze yemek gerekir. Düzenli egzersizler yapmak da basur ağrılarının azalmasına yardımcı olur.

Basur tedavisi için bir takım bitki takviyeleri yapılabilir. Ameliyat olmak istemeyen ve daha fazla ağrı çekmek istemeyenler için düzenli bir şekilde beslenmeye özen göstermeleri önerilir. Bu hastalığın çözümü sürecinde bisiklet ve at binme gibi sporlardan uzak durun. Aksi takdirde şiddetli ağrı ve acı yaşayabilirsiniz. Sıcak ortamlarda çok uzun süre kalmamaya dikkat etmelisiniz.

Basur için doğal ve bitkisel tedaviler

  1. Buz:

Buz kan damarlarının şişliğini azaltır ve ağrıyı keser. Buz torbasını veya içerisinde buz kalıpları olan bezi 10 dakika boyunca basurlu bölgeye bastırın. Bu yöntemi günde birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

  1. Aloe vera:

Aloe vera anti inflematuar özellikleri ile tahrişi azaltır. Anüs bölgesine aloe vera jeli sürerek yavaş yavaş masaj yapın. Bu basit yöntem ağrıları kesip yanma hissimi ortadan kaldırır.

  1. Limon suyu

Limon suyu kılcal damarları ve damar duvarlarını güçlendirerek rahatlama sağlar. Bir miktar pamuğa taze sıkılmış limon suyu dökün ve hemoroidin üzerine sürün. Başlangıçta hafif karıncalanma ve yanma hissi oluşur, ardından ağrıyı keser.

  1. Tam tahıllar

Tam tahıllı ürünler tüketmek sindirim sistemini geliştirir, kabızlığı önler ve kalın bağırsağın daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.