Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

İEİS: “Üyelerimiz Depolara İlaç Sevkiyatını Aksatmadan Sürdürmektedir”

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında, ilaç fiyatlarında önümüzdeki dönemde geçerli olacak Avro kurunun açıklanmasının hemen öncesinde, bazı ilaçların piyasada bulunmadığı yönünde çıkan haberlere ilişkin; "Bilinmesini isteriz ki İEİS çatısı altında, toplum sağlığını esas almayan herhangi bir ticari davranışın kabul edilmesi mümkün değildir. Kuruluş ilkelerimize aykırı şekilde, toplum sağlığını riske atan ve sektörümüzün itibarını olumsuz etkileyen her türlü iddianın takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu. 

"Üyelerimiz, daima toplum sağlığı konusunda büyük bir duyarlılık ve sorumlulukla faaliyetlerini sürdürmektedir"

Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında, ilaç fiyatlarında önümüzdeki dönemde geçerli olacak Avro kurunun açıklanmasının hemen öncesinde, bazı ilaçların piyasada bulunmadığı yönünde haberler yer almaktadır. Bu haberlere istinaden yazılı bir açıklamada bulunan İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), "Çok köklü bir geçmişe sahip olan ilaç endüstrimizin ulusal ve çokuluslu firmalardan oluşan 56 üyesini temsil eden İEİS, ilke ve hedefleri doğrultusunda belirlediği yolda, yarım asrı aşkın süredir Türkiye için çalışmaktadır. Üyelerimiz, daima toplum sağlığı konusunda büyük bir duyarlılık ve sorumlulukla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çerçevede, üyelerimizin depolara ilaç sevkiyatına, hiçbir aksama yaşanmaksızın her zamanki gibi devam ettiğini açıkça ifade etmek isteriz.

"İlacın üreticiden hastaya ulaşıncaya kadar tüm aşamaları Bakanlığımızın takibindedir"

İlaç Takip Sistemi Uygulaması kapsamında da konu Sağlık Bakanlığımızca yakından izlenmektedir. Bu sistemle, ilacın üreticiden hastaya ulaşıncaya kadar tüm aşamaları Bakanlığımızın takibindedir. Sistem, herhangi bir aksama olması halinde nereden kaynaklandığını belirleyerek aksiyon alınmasını mümkün kılmaktadır.

Bilinmesini isteriz ki İEİS çatısı altında, toplum sağlığını esas almayan herhangi bir ticari davranışın kabul edilmesi mümkün değildir. Kuruluş ilkelerimize aykırı şekilde, toplum sağlığını riske atan ve sektörümüzün itibarını olumsuz etkileyen her türlü iddianın takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz."  ifadelerine yer verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.