Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan çin abd Rowland

İki Çocuktan Biri Sezaryen'le Doğuyor

Türkiye sezaryen ile doğumda dünya birincisi. Yapılan araştırmalara göre son yıllarda dünyada sezaryenle doğum oranlarının çarpıcı bir şekilde yükseldiği görülürken Türkiye yüzde 50,4’lük oranla sezaryenle doğumda birinci sırada yer alıyor.

Türkiye’de her iki hamile kadından birinin tercih ettiği sezaryen ile doğum hakkında yazılı basında 2015 yılı boyunca 3 bin 141 haber çıkarken, hamilelikle ilgili de 11 bin 673 haber yayınlandığı belirlendi.

Yapılan incelemeye göre, sezaryen ile doğum sayısının artışında, yaşlı kadınların doğum sayısında yaşanan yükseliş, teknolojik gelişmeler ve kişisel tercihlerin öne çıktığı saptanırken, doktorların da para ve performans sistemi nedeniyle sezaryen ile doğumu tercih ettiği belirlendi. Son yıllarda kadınların gittikçe normal doğumdan uzaklaşması dikkat çekerken, normal doğum hakkında ise yazılı basında 2 bin 199 haber yer aldığı tespit edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.