Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 24 Adet Sipariş Aldı

Karaciğer Kanseri Tedavisinde Kemosaturasyon Dönemi

Kemosaturasyon tedavisi, karaciğer kanseri hastalarının yeni umut kaynağı oldu. Hacettepe Üniversitesinde uygulanan Kemosaturasyon tedavisi, yüksek miktarda kanser ilacını ameliyatsız olarak doğrudan karaciğere veren ilk tedavi olma özelliği taşıyor.

Karaciğer kanserleri hastalarına Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan Kemosaturasyon tedavisi hastalara umut oldu. Karaciğer Kanserleri ile mücadelede en etkili yollardan biri olarak tanımlanan Kemosaturasyon, yüksek miktarda kanser ilacını ameliyatsız olarak doğrudan karaciğere veren ilk tedavi. Hastalara birden fazla kere uygulanabilen Kemosaturasyon, karaciğerde bulunan çok sayıdaki kanserli tümöre karşı etki gösterebiliyor.

Kemosaturasyon Tedavisi 

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan Kemosaturasyon tedavisi, şu anda sadece karaciğerin metastatik tümörlerine uygulanıyor. “Kapalı devre tedavi sistemi” olarak sınıflandırılan sistemde karaciğerdeki kan akışı vücudun dolaşım sisteminden karaciğer içerisine yerleştirilen çift balonlu kateter ile izole ediliyor. İzole edilen karaciğere hepatik arterden yüksek dozda zerk edilen kemoterapi ilacı karaciğeri terk ettikten sonra kemoteröpatik ajanın konsantrasyonunu azaltmak üzere özel filtrelerde temizlenerek dolaşım sistemine geri veriliyor.

Geniş Çapta Uygulanabilme Potansiyeli

Sınırlı tedavi seçeneklerine sahip hastalar için umut kaynağı olacak Kemosaturasyon tedavisi, mevcut tedavi stratejilerini tamamlayabilecek nitelikte. Karaciğerdeki tümörlerin sayısı ve konumu bazı hastalarda ameliyat seçeneğini uygun kılmazken, Kemosaturasyon tedavisi karaciğere sirayet etmiş kanser vakalarının tedavisinde geniş çapta uygulanabilme potansiyeli taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.