Kilo Vermek İsteyenler C Vitaminine Dikkat

Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir vitaminlerin fydaları ile ilgili olarak,“A vitamini bağışıklık sistemini korurken, D vitamini kas gelişimine katkı sağlıyor. E vitamini kalbi korurken, K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlıyor. C vitamini de kilo kaybına yardımcı olur” dedi.

Vitaminlerin faydaları ile ilgili açıklama yapan Diyet Uzmanı Özdemir özellikle kilo vermek isteyenlerin C vitamini tüketimini aksatmaması gerektiğine dikkat çekti. Yeterince alınmayan vitaminlerin birçok sağlık problemine neden olabileceğini belirten Özdemir, D vitamininin kemik sağlığı için önemini belirterek “D vitamini kemik kaybını azaltır, kas gelişimini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Patates D vitamini kaynağıdır ancak yeterli güneş ışığıyla birlikte tüketilmeli” dedi.

Yeterince alınmayan vitaminlerin birçok sağlık problemine neden olabileceğini belirten Özdemir, D vitamininin kemik sağlığı için önemini belirterek “D vitamini kemik kaybını azaltır, kas gelişimini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Patates D vitamini kaynağıdır ancak yeterli güneş ışığıyla birlikte tüketilmeli” dedi.
 
A Ve E Vitaminleri Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor
Göz sağlığını muhafaza etmek için en temel vitaminin A vitamini olduğuna değinen Özdemir “Havuç, maydanoz, dereotu, ısırgan otu, pazı, taze nane, sarı biber, kayısı ve rokada bulunan A vitamini, enfeksiyonlara karşı savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını korumada önemli rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer vitamin de E vitaminidir. Çam fıstığı, kayısı, kabak, lahana, marul, domates ve fasulyede bulunan E vitamini bağışıklığı güçlendirmesine ek olarak kalp sağlığı için de önemlidir. E vitamini ayrıca cilt ve deri sağlığını güçlendirir, hastalıklarda koruyucu tedavi sağlar ve yaşlanmaya bağlı hafıza problemlerini giderir” açıklamasında bulundu.
 
Yaralanma Ve Kesiklerde Kanın Pıhtılaşması İçin K Vitamini Gerekli
Brüksel lahanası, kıvırcık marul, ıspanak, şalgam, pancar, pazı, kale marulu ve kuşkonmazda K vitamininin bolca bulunduğuna değinen Özdemir K vitamininin kemik sağlığı için oldukça önemi olduğuna değindi. Özdemir, “K vitamini ayrıca yaralanma ve kesik gibi durumlarda kanın pıhtılaşmasını sağlar” dedi.
 
Hafıza Ve Beyin İçin B Vitamini
B vitamininin büyüme ve gelişmeyi sağladığını vurgulayan Özdemir, “Ayrıca hafıza ve beyin sağlığı için oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kansızlığı engeller. B vitamini hayvansal gıdalar, erik, patates, brokoli, bezelye, kuşkonmaz, muz ve avokadoda bulunur” şeklinde konuştu.
 
 
 
Kilo Vermek İçin C Vitamini Şart
C vitamini ve önemine de değinen Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “C vitamini tansiyonu düzenler, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucudur. Demir eksikliğine de iyi gelen C vitamini kilo kaybına yardımcı olur ve diş sağlığı için önemlidir. Kırmızı biber, maydanoz, şalgam, limon, lahana, kivi, çilek, yabanmersini C vitamini deposu besinlerdir.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.