Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Koronavirüs kılıçdaroğlu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik

Konuşmayı

Türkiye'de yüzlerce işitme engelli çocuğun, ameliyatla takılan "biyonik kulak" sayesinde duyma engelini aşarak konuşmaya başladığı belirtildi.

DENİZLİ - İbrahim Süzer

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "biyonik kulak" teknolojisinin işitme cihazından fayda görmeyen işitme engelliler için geliştirilen bir teknoloji olduğunu söyledi.

Ardıç, dünyada yaklaşık 25 yıldır kullanılan bu teknolojinin Türkiye'de de başarılı bir şekilde uygulandığını, cihazın farklı model ve renklerinin bulunduğunu anlattı. 

Türkiye'de bir çok merkezde yüzlerce hastaya takılan biyonik kulağın sonuçlarının çok iyi olduğunu kaydeden Ardıç, şöyle konuştu:

"Hastaların yüzde 90'ı hayatlarından çok memnun. Çocukluğunda biyonik kulak takılmış üniversiteyi okuyan veya üniversite mezunu gençler var. Bundan sonra işitme engelli cihaz kalmayacak kadar ilerleyecek bu tedavi yöntemi. Şu anda Türkiye'de 25 yıl önce takılan ve hayatını devam ettiren kişiler var. Genellikle 2 yaşında cihazı takıyoruz. Hepsi konuşmaya başladılar. Çevremizde artık konuşarak dolaşan çocuklar oldu, onun mutluluğunu yaşıyoruz." "

Teknolojik uygulamanın önemine vurgu yapan Ardıç, işitme engellilerin "biyonik kulakla" eğitim ve sosyal hayata karıştığını duyma engeli çocukları olan ailelerin Türkiye'deki hastanelere başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.