Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Lokman Hekim Akay Tüp Bebek Merkezi Hizmete Açıldı

Türkiye’nin önde gelen sağlık gruplarından Lokman Hekim Hastanelerinin, Akay Tüp Bebek Merkezi hizmete açıldı.

Yapılan çalışmalar, günümüz yaşam koşullarında bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yüzde 15’inden fazlasının doğal yolla gebelik elde edemediklerini ortaya koyarken, bu noktada tüp bebek yöntemi ailelerin imdadına yetişiyor. Bu düşünceden hareketle Türkiye’nin önde gelen sağlık gruplarından Lokman Hekim Hastanelerinin, Akay Tüp Bebek Merkezi hizmete açıldı.
 
Açılışta konuşan, Lokman Hekim Hastanesi Genetik Danışmanı Prof. Dr. Volkan Baltacı, üreme tıbbı alanında genetik uygulamaların tüp bebeğin başarısını yakından ilgilendirdiğini söyledi.
 
Tüp bebek yönetiminin her aşamasında genetik uygulamaların olduğuna işaret eden Baltacı, “Lokman Hekim Tüp Bebek merkezinde çok üst düzeyde bir biyoteknolojik donanımımız var. Bu merkezde dünyadaki bütün ileri tıp uygulamalarını eksiksiz yerine getirebiliyoruz” dedi.
 
“Akraba evliliği genetik riskleri 20 kat artırıyor”
 
Prof. Dr. Baltacı, son teknolojik gelişmelerle, tüp bebek yönetimine başvuran çiftlerin önemli bir kısmının başarılı sonuçlar elde ettiğini vurguladı.
 
Türkiye’deki akraba evliliklerine dikkati çeken Baltacı, “Türkiye’deki her 5 çiftten biri akrabadır. Akraba evliliği, normal çiftlere göre genetik riskleri 20 kat artırıyor.”
 
Baltacı, yeni teknolojiler sayesinde bu konuda da gelişmelerin yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
 
“Biz kullandığımız yüksek teknoloji sayesinde bu hastaları sağlıklı çocuğa kavuşturuyoruz. Çiftler daha önce özürlü bebek doğurmuş, bebek de ölmüş. Bize geliyorlar. Bize çocuğun teşhisi olmadığını söylüyor. Biz eskiden, bu çiftlere bir daha gebe kalmalarını ve bu süreçte kendilerine gelerek teşhis konulmasını öneriyorduk.
Ancak yeni teknolojiler sayesinde biz önce anne-babanın tüm genlerini tarıyoruz, elimizde çocuk olmasa bile şifrelerindeki hataları tespit ediyoruz. Bulduğumuz hataları tüp bebeği olarak embriyolarında ayıklayarak sağlıklı çocuk yapabiliyoruz. Bu dünyada son 1-1,5 yılın teknolojisi. Bu yöntemi bu merkezimizde de uygulayabileceğiz.”
 
“Çiftlerin yüzde 15’inden fazlası doğal yolla gebelik sağlayamıyor”
 
Lokman Hekim Akay Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Dr. Elif Didem Özdemir de günümüz koşullarında bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yüzde 15’inden fazlasının doğal yolla gebelik elde edemediklerini söyledi.
 
Doğal yollarla çocuk sahibi olunmamasının birçok sebebi olduğunu anlatan Özdemir, “Bazen kadının yumurtasından kaynaklanan, bazen erkeği ilgilendiren sperm azlığı, yokluğu gibi ya da her ikisinden birlikte kaynaklanan sebeplerden dolayı kısırlık sorunuyla mücadele eden çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu.
 
Özdemir, teknolojik gelişmelerle 10 yıl önce gebe kalmayı hayal edemeyen kadınların bugün gebe kalabildiğine dikkati çekerek, tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında bilgi verdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.