Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener adana milli savunma bakanlığı yunanistan

Lokman Hekim’de “İşaret Dili” Dönemi Başladı

Lokman Hekim Hastanelerinde işaret dilini bilen personel istihdam ederek, engellilerin sağlık hizmeti alarak, yaşadığı zorlukları ortadan kaldıracak yeni bir uygulamaya imza attı.

Sayıları 3 milyonu aşan işitme engellilerin sorunlarına çare olmak adına işaret dilini etkili bir şekilde kullanabilen ve bu alanda profesyonel olan personelin istihdamıyla, işitme engelli hastaların karşılaştığı zorlukların aşılmasa amaçlayan Lokman Hekim Hastaneleri, işitme engellilerin bu yöndeki beklentilerini de karşılamayı hedefliyor.

“Kâğıt Kalem Aracılığıyla Anlaşıldığı Günlerin Geride Kalmalı”

Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Sarıoğlu, söz konusu uygulamanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını, işitme engellilerin hastanelerde işaret dilini bilen, onlarla iletişim kurabilen sağlık çalışanlarıyla muhatap olmalarını arzu ettiklerini belirterek, “İşitme engellilerle kâğıt kalem aracılığıyla anlaşıldığı günlerin geride kalmasını temenni ediyor, tüm engelli hastalarımızın gönül rahatlığıyla hastanemize gelerek tedavi olabileceğini bilmenizi istiyorum” açıklamasında bulundu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.