Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Memorial Bahçelievler Açıldı

Geleceğin sağlık anlayışını teknoloji ve hasta konforu ile buluşturan, dünyanın ilk Leed Platinum sertifikalı tam teşekküllü sağlık kompleksi Memorial Bahçelievler bugün açıldı. Dünya standartlarında etik ve kaliteli sağlık hizmeti sunma misyonu, geleceği günümüze taşıyan hastanecilik yaklaşımı, insana ve doğaya saygı ilkesiyle hayata geçirilen Memorial Bahçelievler, çağdaş mimarinin en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. 

Memorial Sağlık Grubu’nun 11’inci hastane projesi olan Memorial Bahçelievler, toplam 72 bin metre karelik alana kuruldu. En gelişmiş tanı ve tedavi üniteleri ile donatılan 320 yatak kapasitesine ulaşması planlanan komplekste; biri hibrit olmak üzere toplamda 15 ameliyathane ve 49 yoğun bakım yatak kapasitesi, 135 poliklinik ve 31 müşahede odası bulunuyor.

Yepyeni bir sağlık anlayışı

Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, düzenlenen basın toplantısında, Memorial Bahçelievler Hastanesi ve grubun yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Genç, “İyileşmenin, hastaneye atılan ilk adımda başladığı gerçeğine” vurgu yaparak “Lobi alanından polikliniklere, hasta bekleme noktalarından, doktor ve hasta odalarına kadar her mekan, hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edildi. Renk seçiminden, eşyaların formlarına, ışıklandırmadan seçilen aksesuarlara kadar her şey iyileşmenin bir parçası olabilecek özellikte planlandı” diye konuştu.

Dünyanın Leed Platinum sertifikalı ilk tam teşekküllü hastanesi

Uğur Genç, Memorial Bahçelievler Hastanesi’nin, enerji ve çevre dostu tasarımda lider konumdaki kurumlara verilen ve en prestijli yüksek yeşil bina sertifikası olan “LEED Platinum” sahibi olduğunu da dile getirerek, “Hastanemiz çevre duyarlılığı, enerji verimliliği, atık yönetimi, sürdürülebilir alan planlaması ve iç ortam kalitesi gibi kriterlere göre inşa edildi. USGBC (United States Green Building Council – Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından yürütülen sertifikasyon programları arasında en yüksek derecelendirme anlamına gelen LEED Platinum sertifikasını, dünyada ve Türkiye’de tam donanımlı hastaneler arasında ilk kez Memorial Bahçelievler almış oldu” dedi.

Uluslararası standartlarda tıp teknolojisi

Memorial Sağlık Grubu’nun, hastanecilik alanındaki tüm deneyimlerini aktardığı Bahçelievler Hastanesi’nin teknolojik altyapısı hakkında bilgi veren Genç, “Hastanemiz; ileri teknolojik özelliklere sahip görüntüleme üniteleri, kompleks laboratuvarlar, fonksiyonel bir yapılanma ile tasarlanmış ameliyathaneler, hareket fonksiyonu olmayan ve bilinci kapalı hastaların mobilizasyonunu sağlayan, Türkiye’de ilk “hasta lifti” teknolojisini kullanan, gün ışığı alan yoğun bakımlar, hibrit ameliyathaneler ve robotik teknolojiler ile donatıldı. Kanser tedavisinde en ileri sistemlerden biri olan yeni nesil ışın tedavisi Elekta Versa HD SIGNATURE, hastaya konfor ve ayrıcalıklar sunan radyolojik görüntüleme sistemleri kullanıyoruz. Bu sistemlerden; daha sessiz, geniş ve konforlu bir MR deneyimi sunan 3 Tesla MR teknolojisi, kaliteli ve güvenilir sonuçları ile öne çıkıyor. Yüksek teknoloji dual enerji BT ile vücudun tüm bölgeleri saniyeler içinde taranabiliyor. Kanserin teşhisi, evrelendirilmesi ve doğru bir tedavi planı çıkarılmasında çok önemli bir yeri olan Pet-CT teknolojisiyle de hastaya, en düşük doz radyoaktif madde ile görüntüleme olanağı sunuluyor. Özellikle üroloji, böbrek nakli, kadın hastalıkları, genel cerrahi ameliyatlarında kullanılan da Vinci robotik cerrahi ile 3 boyutlu görüntü alınarak hem hasta hem de cerrah için konforlu bir ameliyat süreci geçirilmesine olanak sağlanıyor” şeklinde konuştu. Memorial Bahçelievler’in ülkemiz için pek çok yeniliğe de ev sahipliği yaptığını dile getiren Genç, “Hastanemizde, suda doğum ve tüm hazırlık süreci odada yürütülen normal doğum gibi özellikli üniteler de mevcut. Bunun dışında çocuklarımızın sağlığı için her türlü detayın düşünüldüğü pediatri bölümümüzde de Türkiye’de bir ilk olarak açık oyun parkı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.