Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Nasıl Covid-19 Aşısı Olacağım?

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF)'dan yapılan açıklamada Covid 19 aşısı olmak isteyenler için işleyiş anlatıldı. Belli aralıklarla bellinüfus dilimlerine hem hastanelerde hem özel hastanelerde hem de ailehekimliklerinden randevu alınarak aşı yapılabilecek.

Peki sistem nasıl çalışıyor? Öncelikle Bakanlığın duyurduğu yaş sınırı ve kronik hastalık olup olmamasına göre belli aralıklarla kişiler aşılanacak bu sıra gelmeden aşı olmak mümkün değil. Kişiler “e-nabız”dan HES uygulamasından “mhrs”den aşı olup olamayacağını öğrenebilecek ve bunun için hastaneler dahil tüm sağlık kurumlarından randevu alabilecek. Randevu almadan kimseye aşı yapılmayacak. Bakanlık’tan paylaşılan yazıda da görüldüğü üzere hastanelerde bu konuda özel aşı odaları yapıldı. Bakanlık Türkiye’deki tüm hastaneleri, özel hastaneleri yazılarla uyararak hazırlık yapmalarını istedi. Özel aşı odaları kurulmasını talep etti. Randevu saati gelince kişi randevu için ilgili sağlık kurumuna gidecek. Kişisel bilgileri sisteme işlenecek, aşı onamı alınacak ve aşı kare kodu alınarak aşı uygulanacak. İkinci doz için randevu oluşturulup kişiye sms olarak gönderilecek. Kişi kendisinde gelişen sorunları “e-nabız” üzerinden mhrs ve HES kodu üzerinden bildirebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.