Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları

TÜİK verilerine göre 2013 ve 2014 yıllarında 1-17 yaş aralığındaki çocuklarda en çok “dışsal yaralanma ve zehirlenme” nedenli ölümler görüldü. Oysa çok basit ilk yardım kurallarını bilerek başta ev kazaları olmak üzere tıkanma, zehirlenme, boğulma gibi durumlar karşısında çocuğunuzun hayatını kurtarabilirsiniz. Ebeveynlere, çocuk ilkyardımı üzerine eğitimler veren ve 1,5 yılda yüzlerce aileye ulaşan Deniz Karadeniz, ilk yardımda doğru bilinen yanlışları düzelten projesi ‘Öpünce Geçmeyen Uflar” ile Medical Park Ankara Hastanesi’nde ücretsiz eğitim verecek.

Maket bebek üzerinde uygulamalı olarak verilecek eğitim sırasında ebeveynler hem çok sayıda yeni bilgi ediniyor, hem de deneyimlerini bir uzman ile paylaşma olanağına sahip oluyor.

Eğitim, 6 Mayıs Cuma günü saat 14.00-17.00 arasında Medikal Park Ankara Hastanesi'nde ücretsiz olarak verilecek. 

Eğitimin şekillendiği ve cevapların verildiği sorular şöyle:

Solunum durduğunda 4-6 dakika sonra beyin hücrelerinin hasar görmeye başladığını ve 10 dakikada ise beyin ölümünün gerçekleştiğini biliyor musunuz?

Bilincinin kapanması durumunda çocuğunuzun hava yolunu açık tutmak için ona vermeniz gereken pozisyonu biliyor musunuz?

Çocuğunuzun ilaç ya da kimyasal madde içmesi durumunda kusturmaya çalışmanızın daha çok zarar vereceğini biliyor musunuz?

Çocuğunuzun soluk borusuna yabancı bir cisim kaçtığında nasıl bir ilkyardım uygulayacağınızı biliyor musunuz?

Yanıklarda yapılması gereken doğru ilkyardım uygulamalarını biliyor musunuz?

Her hangi bir acil durumda çocuğunuza yiyecek içecek bir şey vermenin yanlış olduğunu biliyor muydunuz?

Çocuğunuzu arı sokması durumunda yapılacak ilkyardım uygulamasını biliyor musunuz?

Çocuğunuzun burnuna,gözüne ya da kulağına yabancı cisim kaçması durumunda nasıl bir ilkyardım uygulaması yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.