Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE milli savunma bakanlığı

Saç Ekiminin En İdeal Zamanı

Saç ekimi için en ideal mevsimin sonbahar olduğunu belirten Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği’nden Klinik Direktörü Seycan Tanfer, "Hava hem çok sıcak, hem de çok soğuk olmadığından; sonbahar, iyileşme sürecinde mevsimsel sıkıntıların en az yaşandığı dönemdir." dedi.

Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği’nden Klinik Direktörü Seycan Tanfer, sonbaharda saç ekimi ile ilgili bilgiler aktardı.

Saçlar; bazı insanlarda daha erken, bazılarında ise ilerleyen yaşlarda dökülmeye başlar. Bu durum kişilerin psikolojisini uzun bir süre olumsuz etkiler. Kişinin bu duruma alışması meşakkatli bir süreçtir. Kimileri de alışamaz. Kişilerin eski günlerindeki karizmalarına kavuşması ve ruh sağlığı için saç ekimi önerilir.

EKİLEN SAÇLAR DÖKÜLMEZ!

“Biz de kliniğimize saç ekimi için başvuran hastalarımıza FUE yöntemini önermekteyiz” diyen Tanfer Sağlık ve Estetik Kliniği’nden Klinik Direktörü Seycan Tanfer, FUE yöntemi ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Saç ekimi ameliyatları genelde FUE yöntemi ile yapılmaktadır. Saç ekiminde ekim yapılan saç kadar, mevcut saç miktarı, alınma şekli, saçların yönü, ön saç çizgisinin doğal görünümde olmasında çok önemlidir. Ekim öncesinde, nakil yapılacak bölgedeki donör saçlar, folikül çıkartmadan önce 1 mm. kalacak şekilde kısaltılır. Uygulama alanı lokal anestezi ile uyuşturulur. Ameliyat sırasında greftlerin hasar görmesini minimalize eden otomatik bir sistem ile foliküler üniteler (ekilecek saçlar) toplanır ve böylece uygulama süreleri kısalmış, alınan greft sayısı ise artmış olur. Foliküler üniteler (ekilecek saçlar) toplandıktan sonra saç telleri tek tek saçsız bölgelere yani ekim alanına nakledilirler. Saçlar birinci ayın sonunda dökülürler. Ekimden 2-3 ay sonra yeniden çıkmaya ve uzamaya başlarlar. Saçlar, altıncı aydan sonra dikkat çekmeye başlar; 1-1.5 yıl içerisinde en sağlıklı ve iyi halini alır. Kişinin kendi saçı olduğundan aynı renk ve karakterde çıkarlar. Ekilen saçlar dökülmemeye kodlanmış olan bölgeden alındığı için dökülmezler.”


KAŞ, BIYIK, SAKAL TRANSFERİNDE DE KULLANILABİLİR

Seycan Tanfer, FUE yönteminin avantajlarını şöyle sıraladı:

Greftlerin alındığı alanda yalnızca kök hücresi üzerinde çalışılır, doku alınmaz.

Saç alınan alanda kesi ve dikiş olmaz, sadece uygulama sırasında köklerin alındığı noktalarda oluşan çizikler görünür, bunlar da hızla iyileşir.

Bu teknikle ense bölgesinden alınan greftler saç transferinde kullanıldığı gibi kaş, bıyık, sakal transferinde de kullanılabilir.

Bir seansta ortalama donör alanın boyutuna ve ekilecek kök sayısına göre 4-6 bin greft alınabilir.

1 greft saç, ortalama 2-2.5 saç teli olarak sayılır.

Santimetrekare başına yaklaşık 50-60 saç kökü ekilir; bu sayı elde edilen kök sayısına ve alana bağlıdır.

Ayrıca operasyondan sonraki günlerde az ağrı olması ve iyileşme süresinin kısa olması da bu yöntemin tercih nedenlerindendir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.