Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Saçınız Dökülüyorsa Sakın Boş Vermeyin!

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, her üç kişiden birinin saçının döküldüğünü söyledi, “Saç dökülmesine yol açan sayısız neden var ve çoğu kez ciddiye alınmıyor. Hâlbukialtta yatan neden bazen önemli bir hastalık olabiliyor. O yüzden tetkik şart” dedi.

Saç dökülmesinin toplumun çok geniş bir kesimini ilgilendiren sağlık sorunu olduğunu kaydeden Dr. Buyrukçu, “Saçlar, cildimiz kadar kıymetli, dış görünümümüz açısından da en dikkat çeken parçamız. Dökülmeye başladığında ise maalesef sadece estetik açıdan bir kaygı yaratıyor. Halbuki altta yatan neden estetiğin çok ötesinde, ciddi bir hastalık olabilir” diye konuştu. Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, her üç kişiden birinin saçının dökülmesinin sayısız nedeni olabileceğine de işaret ederek, bu nedenlere ilişkin şu bilgileri verdi:

İşte En Önemli Sebepler

“En önemli nedenlerden biri erkeklerde genetik faktörler, kadınlarda ise hormonlarda görülen sorunlar. Yetersiz ve dengesiz beslenme de saçların dökülmesine neden olabiliyor. Özellikle demir, çinko, protein ve B vitamini eksikliği, genellikle de diyet dönemlerinde saçların dökülmesine yol açıyor. Doğum kontrol hapları ile kimi ilaçlar, kadınlarda menopoz dönemindeki tedaviler de saçları dökebiliyor. Ancak en önemlisi tümörler… Bilhassa yumurtalık veya böbrek üstü tümörlerinin ilk belirtisi saç dökülmesi olarak karşımıza çıkıyor. Kişide birden başlayan ve kafanın en bölümünde görülen dökülmeler mutlaka ciddiye alınmalı. Zehirli guatr veya tiroit bezinin yetersiz çalışması, karaciğer ya da böbrek yetmezliği gibi sağlık sorunları da ilk belirtisini saç dökülmesiyle gösterebilir.”

Önce Tetkik, Sonra Takviye

Dr. Buğra Buyrukçu, saç dökülmesinin altında yatan nedenin tespiti için mutlaka sağlık kontrolünden geçilmesini önerdi. Yanı sıra çeşitli takviyelerle saç dökülmesinin önlenebileceğini ifade eden Dr. Buyrukçu, şöyle devam etti: “B grubu vitamin grubu içinde yer alan Biotin çok etkili bir takviyedir. Et, süt, yumurta sarısı, bakliyat gibi ürünlerde bulunur, bunlar yeterince tüketilmiyorsa dışardan takviye olarak alınabilir. Kişide gizli çinko veya demir eksikliği tespit edildiyse sağlıklı saçlar için mutlaka bunları içeren besinler tüketilmeli veya takviye olarak alınmalıdır. D vitamini ve Omega 3 eksiği de saç dökülmesinin başlıca nedenlerinden biridir ve mutlaka takviye edilmelidir.” Bır de saç maskesi var ki mucize yaratıyor. Geceden 1 evicap kapsül, 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve 3 tatlı kaşığı kuşburnu yağını karıştırıp saça uyguluyoruz ve bone takıp yatıyoruz. Sabah saçımızı yıkıyoruz…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.