Sağlık Bakanı Demircan: Elektronik Sigara Bir Sigara Bırakma Yöntemi Değildir

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Elektronik sigara, bir sigara bırakma yöntemi değildir. Elektronik sigara konusunda ülkemizde ithalat izni verilmiş veya ruhsatlandırılmış herhangi bir ürün bulunmamaktadır” dedi.

Sağlık Bakanı Demircan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in,"Elektronik sigaranın piyasadan kaldırılması çalışması olup olmadığına ilişkin" soru önergesini yanıtladı.

Elektronik sigaranın, bir sigara bırakma yöntemi olmadığını belirten Sağlık Bakanı, “Elektronik sigara konusunda ülkemizde ithalat izni verilmiş veya ruhsatlandırılmış herhangi bir ürün bulunmamaktadır” dedi.

“BU ÜRÜN İÇİN KAMU SPOTU YAPILMASI DÜŞÜNÜLMEMEKTEDİR”

Kamu spotlarının geniş kitlelere ulaşmakta ve halkın bilgilendirilmesine katkı sağladığını ifade eden Sağlık Bakanı Demircan, “Ancak ülkemizde yasal olarak satışına izin verilmeyen elektronik sigara hakkında kamu spotu yapılmasının, özellikle gençlerde ilgi ve merak duygusunu artırma riski bulunduğundan bu ürün için kamu spotu yapılması düşünülmemektedir. Ayrıca sigara bırakma polikliniklerimiz ya da Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'na elektronik sigara kullandığı için başvuran vatandaşlarımıza yönelik danışmanlık ve bilgilendirme çalışmaları da yürütülmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.