Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Sağlık Bakanı: Özelleşmiş Verem Savaş Birimi Sayısı 173

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm il merkezi ve ilçelerde verem hizmetleri sunulduğunu ve verem savaş dispanseri şeklinde nitelenebilecek özelleşmiş verem savaş birimi sayısının 173 olduğunu belirtti.

Bakan Koca, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in verem savaş dispanserlerine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Sağlık Bakanı, tüm il merkezi ve ilçelerde verem hizmetleri sunulduğunu, verem savaş dispanseri şeklinde nitelenebilecek özelleşmiş verem savaş birimi sayısının 173 olduğunu, bu birimlerde toplam görev yapan personel sayısının yaklaşık bin 640 olduğunu söyledi.

Bakan Koca, verem savaşı dispanserlerine yönelik denetim ve kalite kontrol faaliyetlerinin İl Sağlık Müdürlükleri, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tüberküloz Daire Başkanlığı ve Bakanlığın Denetim Hizmetleri Başkanlığınca yürütülmekte olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.