Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Sağlık Bakanlığı : Kutudan Çıkan Bebek Cesedi Olayının Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız

Sağlık Bakanlığı, “X-Ray cihazından geçirilen kutudan bebek cesedi çıktı” haberi hakkında, “Suriyeli kardeşlerimize en zor günlerinde kucak açan ve şevkat elini bir an olsun esirgemeyen milletimizi vicdanen derinden yaralayan bu acı olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığı, 26 Şubat’ta Osmaniye Belediyesi’ne gelen bir Suriyeli mültecinin yanındaki karton kutuda bebek cesedinin bulunmasının üzerine yazılı açıklama yaptı. Adana’da bir özel hastanede doğum yaptıktan 26 gün sonra bebeği ölen Suriyeli kadın defin işlemleri için ikamet ettiği Osmaniye’ye yönlendirilmişti. Ölü bebeğini karton kutu ile Adana’daki hastaneden alan Suriyeli kadın, dolmuşla Osmaniye’ye gelip belediye binasına girdiği sırada güvenlik görevlilerinin kutu içerisinde bir bebek olduğunu X-Ray cihazı ile fark etmişti.

Bakanlık, “Medyada ‘X-Ray cihazından geçirilen kutudan bebek cesedi çıktı’ başlıklı haberlerle ortaya çıkan elim olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullanarak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Yapılacak olan inceleme ve soruşturma sonucunda söz konusu olayda ihmal ve kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler derhal uygulanacaktır. Yaşanan acı olay, tüm boyutlarıyla ele alınmakta olup, AFAD Osmaniye İl Müdürlüğü ekipleri tarafından acılı aileye taziye ziyaretinde bulunulmuştur. Misafir ailemizin barınma ve gıda başta olmak üzere her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Suriyeli kardeşlerimize en zor günlerinde kucak açan ve şevkat elini bir an olsun esirgemeyen milletimizi vicdanen derinden yaralayan bu acı olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.