Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Sağlık Bakanlığı'ndan Grip Açıklaması

Sağlık Bakanlığı grip sezonunun başladığının altını çizerek, “İçinde bulunduğumuz haftalarda grip enfeksiyonlarının görülmeye başladığı tespit edilmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalananların ve hastaneye yatırılanların artması beklenmektedir” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de gribin seyrinin bakanlık tarafından yakından takip edildiği, grip sezonunda hangi grip virüslerinin mevsimin hangi döneminde etkili olduğunun belirlendiği aktarılan açıklamada, “İzleme çalışmalarıyla içinde bulunduğumuz haftalarda grip enfeksiyonlarının görülmeye başladığı tespit edilmiştir. En sık tespit edilen virüsler İnfluenza A(H1N1) ve A(H3N2) alt tipleridir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalananların ve hastaneye yatırılanların artması beklenmektedir” denildi.

“Güncel durum, Grip Bilim Kurulu’ndan bilim adamlarımızın katılımlarıyla değerlendirilmiş ve ülkemizde alınması gereken önlemler gözden geçirilmiştir” denilen açıklamada şunları kaydedildi: “Özellikle hastalık açısından dikkat edilmesi gereken risk grupları ve aşılanmanın önemi vurgulanmıştır. 65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında bulunanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği olanlar, astım, kronik akciğer hastalığı olanlar, kalp-damar sistemi hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar, kan hastalığı olanlar, şeker hastalığı olanlar, nörolojik hastalığı olanlar, metabolik hastalığı olanlar, kronik karaciğer hastalığı olanlar, aşırı kilolu olanlar, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler grip için risk grubunda bulunmaktadır.  Bu grupta bulunanlar mevsimsel grip aşılarını yaptırmalıdır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yaptırılabilir.  El yıkama ve kişisel hijyen gripten korunmada önemli yöntemlerdendir. Hasta kişilerle temastan kaçınılmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamalıdır. Hasta kişiler hekime başvurmalı ve hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalıdır. Griple ilgili ayrıntılı bilgi Türkiye Halk Sağlığı Kurumu internet sitesi www.thsk.gov.tr adresinde yer almaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.