Öne Çıkanlar İyi Parti çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri

Sağlık Bakanlığı’ndan Menenjit Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ’daki öğrenciye menenjit tanısı konulmadığını, tanı çalışmalarının devam ettiğini ve bölgede salgın olmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ’da bir öğrenciye menenjit teşhisi konularak tedavi altına alındığına yönelik haberlere ilişkin açıklama yaptı. Haberlerde adı geçen hastaya henüz tanı konulmadığı vurgulanan açıklamada, “Tanı için laboratuvar çalışmaları devam etmektedir. Hastanın mevcut durumuna yönelik gerekli koruma ve kontrol önlemleri alınmıştır. Bir salgın veya olağanüstü bir durum söz konusu değildir. Hastanın tedavisi halen hastanede devam etmektedir. Her ihtimale karşı hasta ile teması olduğu saptanan tüm kişilere koruyucu tedavi başlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Türkiye’de 2016 yılında 29, 2017 yılında 33 hastaya meningokoksik menenjit tanısı konulduğu ve hiçbirinde salgın durumunun yaşanmadığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.